Verbouwen

Grote woningrenovatie Rotterdam-Zuid

Op Rotterdam-Zuid worden 35.000 woningen opgeknapt en er wordt 18 miljoen euro gestoken in onderwijs, zoals het opzetten van leerwerktrajecten. Dat is vrijdagavond duidelijk geworden tijdens een bewonersbijeenkomst op Rotterdam-Zuid.

Het zijn de eerste voorstellen in het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Rotterdam-Zuid dat maandag wordt gepresenteerd. Hoeveel geld het Rijk zelf steekt in het plan is nog niet bekend, wel dat het wordt uitgesmeerd over 20 jaar.

Bijna alle ministeries worden betrokken bij de hulp die Rotterdam-Zuid nodig heeft. Ook onder meer het havenbedrijf, woningcorporaties en deelgemeenten hebben zich gecommitteerd aan de plannen. Jongeren worden opgeleid via leerwerktrajecten om in de haven te gaan werken. En daar zijn nieuwe onderwijsprogramma’s voor nodig.

Groot is ook de woningbouwopdracht. Van de 35.000 woningen die worden opgeknapt, moeten er eigenlijk 4000 worden gesloopt om daar deels grotere woningen voor terug te zetten. Alleen daar is al 400 miljoen euro voor nodig, werd in februari van dit jaar duidelijk.

Lees verder op Architectenweb.nl