Geen doorsnee badkamer? Zo doe je dat!

Bron: Bouw & Wonen
Geen doorsnee badkamer? Zo doe je dat!
Wat je vaak ziet, net als keukens overigens, zijn de standaard badkamers. Veel mensen kiezen toch voor hetzelfde waardoor je toch snel op bruinige of grijzige tegels uitkomt. Met simpel sanitair en badkamermeubels die niet heel speciaal zijn. En eigenlijk is dit zonde, want waarom zou je niet apartere spullen in de badkamer hebben?

Badkamermeubel

Een badkamermeubel is vaak heel standaard. Rechttoe rechtaan, simpele kleuren, met vaak de wasbak erin verwerkt. Maar dat kan heel anders! Je kunt zelf een oud meubelstuk opknappen deze deze voorzien van een wasbak. Hoe mooi is het om een oud houten meubel in de badkamer te hebben? Zo heb je echt een one of a kind in je badkamer.

Behang

Een ander leuk detail voor in de badkamer is door gebruik te maken van behang. Dit is iets wat niet veel mensen doen, maar het staat erg leuk! Je kunt juist hiermee mooi combinaties maken die mooi staan bij de nieuwe tegels bijvoorbeeld. En met behang kun je ook heel goed themas tonen. Een jungle thema? Ga voor behang met planten en dieren erop. Als je iets rustigs wilt, dan kun je voor een licht patroontje gaan. Je kunt kijken op www.behangwereld.nl voor inspiratie.

Tweedehands bad

Een tweedehands bad? Jazeker. Dan gaat het over zon mooi Frans bad met hoge pootjes! Deze worden ook nieuw nog gemaakt, maar je kunt ook naar een tweedehands exemplaar die nog in goede staat verkeert. Dit is een echte eyecatcher in je badkamer.

Verlichting

Ook zie je vaak standaard verlichting in de badkamer, maar ook hier kun je mee spelen. Niet alle andere lichtbronnen zijn geschikt voor de badkamer, als je iets beter zoekt dan zul je snel zien dat je ook van het standaard licht af kan wijken.

Zoals je leest zijn er verschillende manieren waarop je je badkamer minder standaard kan maken. Ook met accessoires kun je veel doen en een verschil maken! Wanneer ga jij aan de slag?

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo