Algemeen

Geboortehuis van Ringo Starr niet slopen

De Britse minister van Wonen Grant Shapps wil voorkomen dat het geboortehuis van Ringo Starr wordt gesloopt. In een brief vraagt hij de stad Liverpool om de arbeiderswoning in Madryn Street te behouden.
Het geboortehuis van Ringo Starr ligt in de verouderde wijk Toxteth. Liverpool heeft plannen voor een nieuwbouwproject op de site van het huis van de drummer van The Beatles goedgekeurd.

Volgens het stadsbestuur is de woning niet bijzonder genoeg om het als enige te laten staan. De renovatie van de woning zou bijna 200.000 euro kosten.

De huizen van The Beatles zijn een belangrijke toeristische trekpleister in Liverpool. Jaarlijks reizen tienduizenden toeristen naar de stad om de geboortehuizen, scholen en het museum over de Britse popgroep te bezoeken.

Richard Starkey, de echte naam van Ringo Starr, werd in Madryn Street geboren, maar verhuisde kort daarna. Het niet ver daarvan gelegen huis met nummer 10 aan Admiral Grove, waar de 70-jarige drummer gedurende 20 jaar woonde, zou wel bewaard worden.

Ook interessant


Build for Life