Bedrijfsnieuws

Gebiedsontwikkelaar Chipshol in de etalage

Gebiedsontwikkelaar Chipshol staat te koop. De eigenaar, de oprichtersfamilie Poot, heeft besloten te stoppen met het bedrijf, onder meer door de hoge leeftijd van de inmiddels 89-jarige Jan Poot senior. Dat heeft de familie vrijdag in een verklaring bekendgemaakt. Poot senior wordt de drijvende kracht genoemd achter de grootste particuliere gebiedsontwikkelaar in de Schiphol-regio.

Alle grondposities rond luchthaven Schiphol die nog worden ontwikkeld, staan in de etalage. Volgens de familie is er recente belangstelling getoond van internationale partijen om te investeren in luchthavens. Het verkoopbesluit is al bekendgemaakt in een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Met de voorgenomen verkoop komt er een einde aan een twintig jaar durende grondoorlog met Schiphol Group, de Staat en andere overheden. De te verkopen percelen betreffen 150 hectare strategisch gelegen grond in de directe nabijheid van de start- en landingsbanen van Schiphol, waaronder terreinen in Badhoevedorp-Zuid.

"Ik voel dat de krachten flink achteruitgaan", zegt Jan Poot in een vraaggesprek samen met zijn zoon Peter, met Het Financieele Dagblad (FD). "Daarom zeggen Peter en ik: we stoppen ermee, we verkopen de zaak."

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life