Tuin

Garden Future beleeft eerste editie in juni

Het vakevenemnet Garden Future vindt in juni 2011 voor het eerst plaats. Bert Huls, initiator van de beurs, acht het hoog tijd dat met andere ogen naar de tuin wordt gekeken. Garden Future wordt georganiseerd in de Brabanthallan te Den Bosch.

De tuin- en landschapsarchitect Huls sprak anderhalf jaar geleden voor het eerst met Tuinbranche Nederland over Garden Future. Hij meent dat in de tuinbranche te vaal platgetreden paden worden bewandeld. Hij voorziet dat secundaire gezondheid in de komende jaren belangrijker wordt. Consumenten hebben er meer voor over om zich lekker in hun vel te voelen. Mensen zullen tevens bewuster met lijf en leden omgaan. Wie het druk heeft op werk wil in zijn privéleven ruimte geven aan rust en bezinning. Dat zal zich in de tuin vertalen in uitgesproken vormen en contrasten. De populariteit van eten in eigen tuin zal ook toenemen.

Een van de thema`s tijdens Garden Future is `hug your plants`. Het gevoel dat mensen met groen hebben zal en moet toenemen, aldus Huls. De beurs zal zich niet alleen richten op tuinen maar ook op binnengroen, parken, marketing, communicatie, creativiteit en commercie.

Gebaseerd op: TuinZaken