Keukens

Gaggenau viert 333 jaar innovatie

Gaggenau viert 333 jaar innovatie
Gaggenau besteedt in 2016 wereldwijd aandacht aan zijn 333-jarig jubileum. Daarbij kijkt het merk terug op een rijke geschiedenis en een fascinerende ontwikkeling sinds het oprichtingsjaar 1683. Gaggenau start deze unieke mijlpaal in april op de Internationale Keukenbeurs EuroCucina 2016 in Milaan. Bezoekers worden meegenomen op een reis door de boeiende geschiedenis van het merk. Ook krijgen ze hier een voorproefje van de toekomst met de onthulling van een innovatief nieuw product.

Hamer- en spijkersmederij

Gaggenau werd in 1683 opgericht als hamer- en spijkersmederij in de gelijknamige stad in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Met de toenemende vraag groeide ook het productaanbod. Aan het begin van de 19e eeuw stapte Gaggenau over van landbouwmachines naar de productie van ‚Badenia’ fietsen en geëmailleerde reclameborden. Als vooruitstrevend bedrijf op het gebied van emailleren ontwikkelde Gaggenau een eigen emaille-oven. In 1931 werd Gaggenau overgenomen door de familie Von Blanquet. In 1956 realiseerde zoon Georg, geïnspireerd door zijn passie voor koken, een eigen keukenontwerp met technisch geavanceerde, gebruikersvriendelijke apparatuur. Hiermee begon een nieuw tijdperk voor Gaggenau.

Designfilosofie

Met de visie van Georg von Blanquet ontwikkelde Gaggenau zich tot het eerste en wereldwijd toonaangevende merk voor inbouwapparatuur met een functionele esthetiek. Het design van de apparatuur was enerzijds een uitdrukking van tijdloze schoonheid en elegantie, anderzijds stond het voor hoogwaardig vakmanschap en vooruitstrevende innovatie. Deze designfilosofie is nog steeds fundamenteel voor de unieke identiteit van het merk Gaggenau. Deze filosofie is ook de inspiratiebron voor de evenementen rondom „333 jaar innovatie”. Hierbij is aandacht voor zowel het verleden als de toekomst van het bedrijf.

Zoektocht naar authenticiteit

Sven Schnee, Head of Global Brand Gaggenau in München vertelt: „Het is indrukwekkend als je bedenkt dat Gaggenau al 333 jaar een merk is, en dat onze merkwaarden sinds 1683 onveranderd zijn gebleven. De voortdurende zoektocht naar authenticiteit en compromisloze kwaliteit heeft de identiteit van Gaggenau gevormd; onze geschiedenis is een essentieel onderdeel van ons huidige DNA. Daarom staat dit jubileumjaar niet alleen in het teken van het verleden, maar ook van het heden en de toekomst. Met trots introduceren we een nieuw product dat deze dimensies symboliseert. Het is een modern, innovatief vormgegeven apparaat dat traditioneel en tijdloos vakmanschap symboliseert.”

Gaggenau viert 333 jaar innovatie

333 Jaar innovatie

Onder het motto „333 jaar innovatie” zal dit jubileumjaar wereldwijd worden gevierd. De toekomst van Gaggenau begon 333 jaar geleden. Het jaar 2016 is een belangrijke mijlpaal onderweg naar de toekomst.

Ook interessant