Algemeen

Futurebuild Belgium is de nieuwe vakbeurs voor de Belgische bouwsector

Futurebuild Belgium is de nieuwe vakbeurs voor de Belgische bouwsector
Futurebuild Belgium is de nieuwe vakbeurs voor de bouwsector in België. Initiatiefnemers Fema, Feproma en Easyfairs organiseren de eerste editie op 5 en 6 februari 2025 in Brussels Expo. De bouwindustrie verbruikt ongeveer 40% van de wereldwijde energie, wat enorme uitdagingen met zich meebrengt om tegen 2050 'net zero' te bereiken. Daarom brengt Futurebuild Belgium gedurende twee dagen besluitvormers uit alle takken van de bouwsector samen om deze uitdagingen aan te pakken.

'Net zero' tegen 2050

Met bijna 40% van de totale CO2-uitstoot staat de bouwindustrie voor grote uitdagingen. De sector lijkt verder weg dan ooit om de klimaatverandering terug te dringen. Er is flink wat werk aan de winkel om de uitstoot tegen 2050 tot netto nul te herleiden. Futurebuild Belgium wordt een unieke plek voor professionals uit de sector om elkaar te ontmoeten en een plan van aanpak te bepalen om die doelstelling te bereiken.

Alle sleutelfiguren uit de bouwsector op 1 plek

Organisator Easyfairs en strategische partners Fema* en Feproma** zorgen met Futurebuild Belgium voor een mooie synergie tussen producenten en handelaars in bouwmaterialen. Bij Easyfairs UK is Futurebuild al jaren de toonaangevende plek voor productinnovatie in de sector. De bedoeling is om ook in België de referentie te worden door een podium te bieden aan inspirerende exposanten en sprekers. Projectontwikkelaars, architecten, ingenieurs, bouwhandelaren … ontmoeten elkaar om kennis te delen en connecties te smeden. "De sector heeft behoefte aan een vakbeurs om hun duurzame oplossingen te tonen aan een gespecialiseerd bouwpubliek", vertelt Pirre Wuytack, voorzitter van Feproma.

Gerenommeerde sprekers

Naast een gevarieerd aanbod van +100 exposanten (thuis in o.a. materiaalinnovaties, energie en circulariteit) wordt er getimmerd aan een stevig contentprogramma. Inspirerende sprekers delen hun ervaring en gaan over de meest kritieke kwesties in debat. "Futurebuild is dé plek om innovatie uit de eerste hand te zien. We willen de neuzen in dezelfde richting krijgen en zo de klimaatuitdagingen samen aangaan", zegt Lien Van Vynckt, Head of Event bij Easyfairs. "Ondanks de virtuele tijden blijven we face-to-facecontact op een fysieke marktplaats verkiezen", vult André De Groote, voorzitter van Fema, aan.

Praktische info

Futurebuild Belgium vindt plaats op 5 en 6 februari 2025 in Paleis 7 van Brussels Expo. Surf voor meer informatie naar www.futurebuildbelgium.be. Een initiatief van Easyfairs Belgium, i.s.m. strategische partners Fema en Feproma.

* Beroepsvereniging van Bouwhandelaars
** Vereniging van Producenten van Bouwmaterialen

Build for Life