Forse groei voor SPIE Belgium met 3 overnames

  BE   9 oktober 2012 Bron: RCA
Forse groei voor SPIE Belgium met 3 overnames
SPIE Belgium neemt 3 bedrijven uit de regio Moeskroen – Doornik – Kortrijk over. Het gaat om de firma’s G. Van Overschelde, Vano Electro en Vanogroep die actief zijn in de sector van industriële elektriciteitswerken en zonnepanelen. Op die manier versterkt SPIE Belgium in deze sector en in deze regio zijn positie. Voor de 68 werknemers van de 3 overgenomen bedrijven verandert er niets, er verdwijnen geen jobs.

SPIE Belgium bouwt permanent verder aan de uitbouw van zijn expertise en netwerk. In dit kader neemt het de bedrijven G. Van Overschelde (Moeskroen), Vano Electro (Doornik) en Vanogroep (Kortrijk) over. Deze 3 bedrijven zijn actief in de elektriciteitssector en plaatsen onder meer zonnepanelen en openbare verlichting. Samen boekten ze in 2011 een omzet van 13,5 miljoen euro. Ze stellen 68 personen tewerk.

Deze overname laat SPIE toe om zijn expertise inzake zonnepanelen nog verder uit te bouwen, zegt CEO Johan Dekempe: “Dit is een nieuwe stap in de uitbouw van SPIE Belgium in een dynamische regio waar we tot nu toe te weinig actief waren.”

De 68 werknemers van de drie bedrijven blijven ook na de overname gewoon aan het werk, er vallen geen ontslagen. De bedrijven behouden overigens in een eerste fase hun naam. Didier Vanden Broucke, Division Manager Industrie bij SPIE Belgium: “Ik heb het volste vertrouwen in de competentie van de medewerkers. Ondanks de crisis zien wij nog veel opportuniteiten in deze markt. We gaan niet op onze lauweren rusten en zullen verder samenwerken aan de uitbouw van de overgenomen firma’s.”

Luc Van Overschelde, zaakvoerder van de drie overgenomen bedrijven werkt sinds 3 jaar samen met Frits Meganck die de dagdagelijkse leiding van de bedrijven in handen heeft. Luc Van Overschelde is tevreden dat zijn levenswerk een mooie toekomst wacht: “Ik heb mijn hele leven gewerkt aan de groei en bloei van de firma’s die SPIE nu overneemt. Mijn grootste zorg was dat de mensen met wie ik jarenlang heb samengewerkt een goed ‘onderdak’ zouden krijgen. Ik heb de mensen van SPIE leren waarderen voor hun competentie en gedrevenheid. Daarom ben ik ervan overtuigd dat zij er zullen in slagen de drie firma’s verder uit te bouwen.”

Frits Meganck zal als Business Unit Manager de leiding behouden over de 3 nieuwe SPIE-entiteiten.

De overname werd afgelopen vrijdag bezegeld en vanmorgen kregen alle betrokken werknemers het nieuws ook officieel te horen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo