Algemeen

Foamglas presenteert op bis een sokkelblok voor passiefhuizen

Foamglas presenteert op bis het PC Perisave-sokkelblok, een isolatie-element dat specifiek werd ontwikkeld om koudebruggen in passiefhuisprojecten te voorkomen. Dit nieuwe product in het gamma isolatieproducten op basis van cellulair glas, is reeds gecertificeerd door het Passiefhuis Instituut (PHI) in Darmstadt.
PC Perisave is standaard 60 x 60 cm en 28 cm dik. Andere maten zijn verkrijgbaar op aanvraag. Het verlijmen van het oppervlak en de voegen van het sokkelblok gebeurt met koudlijm. Zo hoeft het blok niet doorboord te worden, en worden koudebruggen volledig uitgesloten.

PC Perisave kan zowel ondergronds en bovengronds worden gebruikt en is bij uitstek bedoeld voor vochtige gebieden en mechanisch hoge belastingen. Deze bijzondere toepassingen heeft het nieuwe FOAMGLAS®-isolatieproduct te danken aan de unieke intrinsieke eigenschappen van cellulair glas: de isolerende waarde vermindert niet, en ook de draagkracht neemt niet af.

Cellulair glas is het enige isolatiemateriaal dat volstrekt ongevoelig is voor water. Daardoor blijft het zijn isolatievermogen behouden, tientallen jaren lang, ook na een overstroming. Een bijkomend dampscherm is overbodig: FOAMGLAS® is isolatie en dampscherm in één. Ook extra drainagemaatregelen zijn niet nodig. FOAMGLAS® mag zonder drainage gebruikt worden bij een tijdelijk hoger waterniveau of bij een stijging van het grondwaterpeil tot 12 m (TU Berlin, Instituut voor bouwconstructies en vastheid).



Foamglas heeft in vergelijking met andere isolatiematerialen nog een ander uniek voordeel: zijn zeer hoge drukweerstand en drukvastheid, zelfs bij extreem hoge en langdurige belasting. FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal dat gedurende de hele levensduur van het gebouw niet vervormt.

Foamglas beantwoordt tevens uitstekend aan de ecologische bedoelingen van passiefhuizen. Niet alleen is FOAMGLAS® een zuiver mineraal materiaal dat voor 60% bestaat uit gerecycleerd glas. Van alle industrieel vervaardigde isolatiematerialen bekleedt de productie ervan een toppositie inzake energieverbruik en CO²-uitstoot. FOAMGLAS® sluit daarom perfect aan bij de bestaansreden van passiefbouw: de reductie van CO².

Het nieuwe PC Perisave-blok van Foamglas vind je op de stand van
Isorex, hal 1, nummer 1.271.
Build for Life