Algemeen

Financieringsproject CBW-Mitex dreigt te mislukken

Een initiatief van de brancheorganisatie CBW-Mitex om woondetaillisten met financieringsproblemen uit de brand te helpen, dreigt op een fiasco uit te lopen. Jan Meerman is beoogd voorzitter van de brancheorganisatie. Hij roept woondetaillisten met financiële problemen dan ook nadrukkelijk op om zich te melden als deelnemer aan het pilotproject.

CWB-Mitex is onlang met financieel experts van Rabobank, ING en ABN Amro in gesprek gegaan om zo tot een model te komen waarmee ondernemers met financieringsproblemen op weg kunnen worden geholpen naar een betere toekomst. Volgens de brancheorganisatie was dit overleg noodzakelijk, daar de detaillisten op onvoldoende begrip en kennis van specifieke zaken stuitten bij hun bancaire adviseurs. Banken zouden te snel een streep zetten door kredietaanvragen van winkeliers uit de woon- en textiel-detailhandel.

De samenwerking op maat moet zorgen voor een maximale honorering van kredietaanvragen voor woondetaillisten. Meerman krijgt echter amper respons van de achterban op het initiatief. Hij denkt dat ondernemers zich schamen om een beroep te doen op het financieringsproject.

Gebaseerd op: Meubel
Build for Life