Vastgoed

Fikse korting op onverkochte woningen

AG Vespa, het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen, pakt uit met een opmerkelijke stunt. Naar aanleiding van de Bouw & Renobeurs in Antwerp Expo krijgen kopers van een appartement in een nieuw complex aan het De Coninckplein een fikse korting van 15.000 euro.

Het project aan het De Coninckplein bestaat uit 14 woningen rond een binnentuin. Acht daarvan zijn al verkocht, maar de overige zes gaan minder snel de deur uit.
Mogelijke verklaringen daarvoor zijn de economische crisis, waardoor mensen afwachten om te investeren en de buurt van het project, die bekendstaat als een aantrekkingspool van overlast.

Antwerpen is bezig met de herwaardering van de wijk, die vlak bij onder andere het Centraal Station ligt. Een voorbeeld daarvan is de Permekebibliotheek. Dit voorjaar starten er nog nieuwe woningbouwprojecten, wat volgens AG Vespa de buurt interessant maakt voor investeerders.

Ondanks de economische moeilijkere tijden is het volgens het vastgoedbedrijf een goed moment om een woning te kopen door de lagere verkoopprijzen en de aantrekkelijke rente. Met een extra korting van de officiële verkoopprijs van 15.000 euro hoopt de stad kandidaat-kopers definitief over de streep te trekken.