Fier Bouwen-award en publieksprijs uitgereikt op BIS

  BE   7 oktober 2019 Bron: Confederatie Bouw
Fier Bouwen-award en publieksprijs uitgereikt op BIS
Winnaar Fier Bouwen-award: Parkresidentie Sparrenhof door Algemene Ondernemingen D'Eer
Algemene Ondernemingen D'Eer nam op zaterdagochtend 5 oktober de Fier Bouwen-award in ontvangst tijdens de opening van bis. De jury was gecharmeerd door het project "Parkresidentie Sparrenhof" omwille van de slimme manier van bouwen. Net zoals vorig jaar ging ABS Bouwteam met de publieksprijs aan de haal. Deze keer met "ABSoluut Plaza".

ABSoluut Plaza, Sint-Denijs-WestremABSoluut Plaza, Sint-Denijs-Westrem wint de publieksprijs

Zeven algemene aannemers hadden een project ingediend voor de derde editie van de Fier Bouwen-award. Algemene Ondernemingen D'Eer uit Sint-Niklaas haalde het uiteindelijk met "Parkresidentie Sparrenhof".
Dit project werd door de jury verkozen omwille van de slimme manier van bouwen. 'Er werd compact gebouwd, terwijl er geen sprake is van torenhoge appartementen. Bovendien werd het uitgewerkt met respect voor het bestaande groen', liet juryvoorzitter Claude Nys optekenen.

Tijdens de officiële opening van bis, het bouw- en inspiratiesalon in Flanders Expo, werden de Fier Bouwen-award en de publieksprijs uitgereikt door de Vereniging van Algemene Aannemers Oost-Vlaanderen en de Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen.

Het Sint-Niklase nieuwbouwproject telt 35 appartementen verdeeld over zes meergezinswoningen en heeft een ondergrondse parking met 46 individuele garageboxen. De tuin van de voormalige villa "De Baere" was één van de laatste parkgebieden in deze omgeving.

'Het is een duurzaam woonproject geworden voor bewoners die willen genieten van een groene omgeving vlak bij de stad', vertelt Tim D'Eer van de Sint-Niklase bouwfirma.
'Het project combineert een doordacht omgaan met energie, materiaalgebruik en de hoge comforteisen met een hedendaagse architectuur die een sterke uitstraling geeft aan de buurt.'

Publieksprijs voor ABS Bouwteam

Met 459 stemmen - goed voor 22 procent van het totale aantal stemmen - won ABS Bouwteam overtuigend de publieksprijs met hun ingediende project "ABSoluut Plaza".
'Het is een future proof, CO2-neutraal investeringsgebouw met retail, kantoren en appartementen', zegt CEO Anton Gonnissen.

'Het hele project is bovendien off the grid, wat betekent dat het volledig zelfvoorzienend is. Door het gebruik van geothermie, de eigen omzetting van middenspanning naar laagspanning en zonnepanelen, werd een optimale klimaatbeheersing en een lage kost voor stroom bereikt. Die wordt forfaitair - ónder de marktprijs - verrekend aan de huurders. Iedereen blij.'

Eervolle vermelding voor Ciscon

Het project "Quadrivium" van Ciscon krijgt bovendien een eervolle vermelding van de jury omwille van hun toekomstgerichte visie. Waar ooit een oude bungalow stond, staan nu drie appartementen. Het is een bewijs dat verdichting ook een aangename beleving kan zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo