Dossier Batibouw

Festool blikvanger op nieuwe vakbeurzen Batibouw

  BE   20 februari 2020 Bron: Two Cents
Festool blikvanger op nieuwe vakbeurzen Batibouw
SawStop-technologie
Festool wordt ongetwijfeld één van de meest opvallende stands op Batibouw 2020. De specialist in hoogwaardige elektrische gereedschappen neemt er deel aan de eerste editie van twee professionele beurzen: op woensdag 4 maart tekent Festool present op zowel Finishing, vakbeurs voor de afwerking, als op Probuild, vakbeurs voor ruwbouw, dakwerken en profielen. Het bedrijf stelt er verschillende innovaties voor, maar een grote blikvanger wordt ongetwijfeld de nieuwe SawStop technologie.

SawStop-technologie: veiligheid voor alles

Op Batibouw zal de tafelzaag TKS 80 met SawStop-technologie te bewonderen zijn. Dankzij de aluminium rem van het SawStop veiligheidssysteem stopt het zaagblad volledig in minder dan 5 milliseconden wanneer het in contact komt met de huid. Een ingenieus veersysteem met anker trekt het zaagblad tegelijkertijd ook volledig weg in de werktafel, waardoor elk risico op contact van de huid met het zaagblad vermeden wordt. Vakmannen beschermen hun vingers en hoeven geen risico’s meer te nemen.

IMPACT schroevendraaier TID 18: compacte krachtpatser

Deze compacte schroevendraaier overtuigt dankzij een robuust slagwerk met een lange levensduur. Het perfecte samenspel van de borstelloze EC TEC motor van de nieuwste generatie en het accu-pack zorgt voor maximaal vermogen. De belasting van de pols wordt daarbij maximaal ontzien. Opvallend is ook het flexibel accusysteem: voor toepassingen met hoge vermogensbehoefte levert het 4,0 Ah Li-HighPower Compact accu-pack de ideale combinatie van kracht, compactheid en lichtheid. Voor nog minder gewicht is het 3,1 Ah Compact accu-pack bij lichte schroeftoepassingen de juiste keuze.

Accu-technologie 4,0: compacter, lichter én met een langere levensduur

De nieuwe Accu-technologie van Festool – die we hierboven al even aanhaalden – maakt ook integraal deel uit van de nieuwe collectie accu-schroefboormachines (T18/C18/PDC 18/DRC 18). Het 4,0 Ah Li-HighPower Compact accupack is zo compact dat het heel geschikt is om te werken waar er weinig ruimte is. Hij is half zo groot als een 5,2 Ah standaardaccu en toch even krachtig. Bovendien weegt de Accu nog geen 600 gram en is hiermee 20 % lichter dan een standaard accupack, terwijl toch 30 % meer vermogen wordt geleverd in vergelijking met de Li-Ion standaardcel! Het resultaat spreekt voor zich: men werkt een pak aangenamer en efficiënter, waardoor de vermoeidheid minder snel toeslaat.

Mobiele zaag- en werktafel STM 1800: eenvoudig grote platen verwerken

Maar dat is nog niet alles, deze Batibouw-vakbeurzen zijn ook de perfecte gelegenheid om de mobiele zaag- en werktafel STM 1800 te ontdekken, die vanaf april beschikbaar zal zijn op de Belgische markt. Wat is er zo speciaal aan de tafel? Zelfs platen tot een grootte van 3100 x 2150 mm kunnen door slechts één persoon en zonder bijkomende hulp opgenomen worden. Voor nog comfortabeler werken is de tafel tot 90 cm in de hoogte verstelbaar en wordt deze met handcirkelzaag en geleiderail eenvoudig tot een mobiele plaatzaag omgetoverd. Een staaltje toptechniek dus!

Festool - Mobiele zaag- en werktafel STM 1800

Hoekaanslag FS-WA/90°: toppunt van precisie

Last but not least is er de Festool Hoekaanslag FS-WA/90°, die eveneens vanaf april beschikbaar zal zijn. De uit één stuk gefreesde aluminiumaanslag garandeert precieze en herhalingsnauwkeurige rechthoekige snedes zonder bijstelling. Dankzij het snelspansysteem is de hoekaanslag in een handomdraai aan de geleiderail aangebracht en wordt deze in combinatie met de handcirkelzaag en zaag- en werktafel in een mobiele plaatzaag omgetoverd.

Alles samen meer dan voldoende dus om een bezoekje aan Festool op Batibouw te rechtvaardigen!

Festool op Batibouw (Probuild & Finishing): 4 maart 2020 - Paleis 1 - Stand 1520

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo