Federale Verzekering neemt Vlaamse verzekeraar Optimco over

  BE   28 juni 2018 Bron: Luna
Federale Verzekering neemt Vlaamse verzekeraar Optimco over
De Belgische verzekeraar Federale Verzekering neemt zijn Antwerpse sectorgenoot Optimco over. Met de overname wil Federale Verzekering op een stabiele manier verder groeien in Vlaanderen. Optimco blijft na de overname volledig onafhankelijk in haar operationele en commerciële werking, en blijft haar eigen merknaam gebruiken. Via deze dochtermaatschappij krijgt Federale Verzekering toegang tot een deel van de markt dat tot hiertoe onvoldoende aangeboord was. Federale Verzekering blijft daarnaast investeren in de verdere uitbreiding van haar eigen verkoopnet met adviseurs en kantoren.

Federale Verzekering krijgt bij de overname 98,8% van de aandelen van Optimco in handen. Over het exacte overnamebedrag wordt niet verder gecommuniceerd. Optimco is gespecialiseerd in autoverzekeringen voor particulieren en stelt 56 medewerkers tewerk in haar kantoren in Antwerpen.

Federale Verzekering beoogt met deze overname een groei in Vlaanderen, bij particuliere en KMO-klanten. “Onze maatschappijen vullen elkaar mooi aan”, zegt Tom Meeus, CEO bij Federale Verzekering. “Ze werken via makelaars, terwijl wij rechtstreeks verkopen via ons verkoopnet van adviseurs en kantoren. Via het model van Optimco krijgen wij toegang tot een deel van de markt, dat wij tot nu toe niet genoeg hebben aangeboord. De overname van een financieel gezond en rendabel bedrijf zoals Optimco past perfect binnen onze groeistrategie.”

De overname zal geen gevolgen hebben voor het personeel van zowel Federale Verzekering als Optimco. “We hebben iedereen nodig in ons verhaal”, benadrukt Meeus. “Beide maatschappijen, zowel Federale Verzekering als Optimco, zijn in volle expansie. Elk personeelslid is dus broodnodig.”

In de meer dan 100 jaar dat Federale Verzekering bestaat, is het de eerste keer dat het bedrijf een andere verzekeraar overneemt. De overeenkomst moet wel nog goedgekeurd worden door de Nationale Bank. Na de zomervakantie wordt daarover uitsluitsel verwacht.

Optimco blijft onafhankelijk

Optimco blijft een zelfstandige entiteit binnen Federale Verzekering. De naam blijft behouden en ook het verkoopmodel, via makelaars, blijft bestaan. “De makelaars kennen de producten van Optimco en hebben een goede relatie met hun klanten”, stelt Meeus. “Dat wordt bewezen door de goede Net Promotor Score (NPS) van de maatschappij in de Benthurst & Co Broker Survey. Het verkoopmodel van Optimco blijft daarom onveranderd. Federale Verzekering anderzijds houdt eveneens vast aan het model van ‘customer intimacy’ via het netwerk van adviseurs en kantoren. We gaan om die reden mekaars producten ook niet aanbieden.”

Federale Verzekering is wel van plan haar expertise en knowhow te delen en zorgt voor de consolidatie van de jaarrekening.

Optimco werd opgericht in 2005 door de familie Thys. Op zo’n 12 jaar tijd groeide Optimco uit tot een bedrijf met een omzet van 38,4 miljoen euro en 109.000 klanten. Federale Verzekering neemt 98,8% van de aandelen van Optimco over. De resterende 1,2% blijft in handen van een aantal makelaars.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo