FLIR introduceert eerste gebouwinspectiesysteem met warmtebeeldtechnologie

24 januari 2020 Bron: Flir
FLIR introduceert eerste gebouwinspectiesysteem met warmtebeeldtechnologie
FLIR Systems, Inc. introduceert vandaag het FLIR MR277 gebouwinspectiesysteem, de eerste vochtmeter van FLIR Systems met Infrared Guided Measurement (IGMô) en Multi-Spectral Dynamic Imaging (MSXģ)-technologie. Deze alles-in-ťťn thermische hygrometer biedt gebruikers een volledig inzicht in probleemgebieden door IGM-warmtebeelden te optimaliseren met visuele details om vocht, weglekkende lucht en isolatieproblemen snel op te sporen.

FLIR MR277
De FLIR MR277 is ontwikkeld voor reparatie-, renovatie- en gebouwbeheerprofessionals en is voorzien van functies voor het identificeren, diagnosticeren, repareren en documenteren van vocht- en isolatieproblemen. De FLIR Leptonģ-warmtebeeldsensor met IGM begeleidt gebruikers visueel naar de bron van de gebouwproblemen. Zodra een probleem is gelokaliseerd, kan er met de geÔntegreerde sensor een snelle, niet-invasieve vochtmeting worden gedaan. Inspecteurs kunnen vervolgens de diagnose en documentatie stroomlijnen door via geÔntegreerde Bluetoothģ en METERLiNKģ verbinding te maken met mobiele apparatuur die gebruikmaakt van de FLIR Toolsģ mobiele app. Zo kunnen gebruikers meetwaarden en beelden vanaf de werklocatie versturen om eenvoudig volledige rapportages op te stellen en met hun klanten te delen.

FLIR MR277De MR277 is voorzien van een helder display dat 50% groter is dan de voorgaande FLIR-vochtmeters. Dit maakt het eenvoudiger om probleemgebieden visueel te lokaliseren en geeft gebruikers de mogelijkheid om meerdere parameters tegelijkertijd te bekijken, zoals vochtigheidsniveaus, dauwpunt en dampdruk. De dubbele camera met FLIR MSX kan visuele details toevoegen aan warmtebeelden, waaronder contouren, tekst en patronen. De MR277 kan MSX-beelden, warmtebeelden en visuele beelden weergeven en opslaan. Het interne geheugen heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 15.000 afbeeldingen.

De MR277 is voorzien van een geÔntegreerde pinloze sensor en wordt daarnaast geleverd met een afneembare MR02 pinsonde zodat gebruikers kunnen controleren op de aanwezigheid van vocht en met ťťn tool nauwkeurige pinmetingen kunnen uitvoeren. De MR13 hygrometer wordt ook bijgeleverd. Deze vochtigheids- en temperatuursensor meet de relatieve vochtigheid en is ter plekke te vervangen. Hierdoor wordt de uitvaltijd tot een minimum beperkt en kunnen professionals ter plaatse blijven om hun werk snel af te ronden.

FLIR MR277
De FLIR MR277 met MR02 afneembare pinsonde en vervangbare MR13 hygrometer is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar voor 1299 EUR- (excl. BTW) via officieel erkende FLIR-distributeurs en online in de FLIR store. Ga voor meer informatie over de FLIR MR277 naar www.flir.com/mr277.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo