Architectuur

Expositie nieuwe CCTV gebouw van Rem Koolhaas

Morgen gaat in het Museum of Modern Art [MoMa] in New York een expositie open met het gebouw voor de Chinese Staatstelevisie CCTV - naar ontwerp van Rem Koolhaas en Ole Scheeren van OMA - als onderwerp. Naar aanleiding van de expositie publiceerde BusinessWeek onder de titel 'OMA's race to construct in China' een uiterst informatief interview met Ole Scheeren over de bijzondere omstandigheden bij de voorbereiding en de bouw van dit enorme en innovatieve project met een budget van meer dan 600 miljoen dollar.



Het artikel werd begeleid door enkele foto's van de bouw van CCTV in Beijing, boven uit november 2005 en beneden uit augustus 2006.



Helemaal rechtsboven nog een doorkijkje door de 'loop' van het CCTV-gebouw naar het naastgelegen hotel en hieronder het toekomstige interieur van een van de toren-lobby's.



Om de actuele feestvreugde voor OMA compleet te maken maakte de Universiteit van Leuven bekend dat Rem Koolhaas een eredoctoraat is toegekend dat aan hem zal worden uitgereikt op 07 februari 2007.

Ook interessant