Energie

Expert day rond theoretische energieprestatie versus energiegebruik

Expert day rond theoretische energieprestatie versus energiegebruik
Hoe groot is het verschil tussen theoretische energieprestaties en reëel energiegebruik bij woningen? Te groot! Hoog tijd om met een Expert Day deze ‘performance gap’ onder de loep te nemen en theorie en realiteit beter op elkaar af te stemmen.

Leidt een betere energiescore echt tot het veronderstelde lage energiegebruik? In veel gevallen niet zo blijkt. Vaak valt zelfs een vrij grote afwijking op tussen het berekend energiegebruik in de energieprestatiesoftware en het reële energiegebruik op de meter. Hoe valt dit te verklaren? Tijdens deze Expert Day laten experts hun licht schijnen over deze weinig onderkende problematiek. Zij brengen in kaart waar de ‘performance gap’ juist vandaan komt en hoe we het reële energiegebruik in wooneenheden beter kunnen inschatten.

Deze studiedag gaat uit van het nieuwe NEPBC-project dat het kader onderzoekt van de toekomstige energieprestatieregelgeving voor een CO2-neutraal gebouwpark.

De Expert day gaat door op 16 oktober in het VAC in Gent. Het volledige programma vindt u hier. Pixii- leden genieten van 20% korting op het inschrijfbedrag. Via de kmo-portefeuille wordt bovendien 30 tot 40% van het bedrag betaald door de Vlaamse overheid.

Praktisch

Datum en tijdstip Dinsdag 16 oktober 2018
Locatie VAC Gent, Koningin Fabiolalaan, 9000 Gent
Bereikbaarheid Vlak aan het treinstation van Gent-Sint-Pieters

Inschrijven en meer info

Ook interessant