Duurzaam Bouwen

Excursie ingewikkelde wijken op 26 januari

De voordelen van duurzaam bouwen ervaart u bij voorkeur aan den lijve. Daarom neemt Dubolimburg u op donderdag 26 januari graag mee naar twee inspirerende projecten in Nederland: de renovatiewijk Kerkrade-West en de modelwoning De Knik. U krijgt - naast een interessante blik achter de schermen - een heldere kijk op de transformatie van een volledige wijk richting passief. Achteraf bezoeken we de hypermoderne, esthetische woning De Knik. Niet te missen!

Programma

8u30 Vertrek (bus) op de parking van Dubolimburg
9u30 Bezoek Kerkrade West + presentatie Maurice Vincken (Woonmaatschappij Hestia)
Deze wijk met 70 duplexhuizen en 83 eengezinswoningen uit 1974 wordt sinds eind november 2011 gerenoveerd tot de passiefstandaard. De woningen krijgen in zeven (werk)dagen compleet nieuwe (voorzet)gevels, een nieuw dak, een HR-combiketel en mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Op het dak komen zonnepanelen.

11u00 Bezoek De Knik + presentatie Wendy Broers (Hogeschool Zuyd)
De modelwoning De Knik verenigt een architectonisch en esthetisch hoogstaand ontwerp met duurzaamheid en energiezuinigheid. De integrale aanpak leidde tot een gebouw met zeer lage EPC (0,24) en een karakteristiek uiterlijk waar het prettig wonen is... zonder energierekening.

12u30 Terugreis + lunch op de bus

13.30u Aankomst Dubolimburg

Inschrijven

U kan zich tot en met 19 januari inschrijven via info@dubolimburg.be. Vergeet uw gsmnummer en het aantal in te schrijven personen niet te vermelden. Een inschrijving is geldig na bevestiging van Dubolimburg.
OPGELET: beperkte plaatsen, dus vol = vol.