Nieuwbouw

Europese prijs Tilburgse woonwijk Regenboogpark

Het Tilburgse Regenboogpark heeft in Madrid een Europese prijs voor projectontwikkeling gewonnen. Voor deze prijs, de zogenoemde ULI Europe Award for Excellence Programme, waren elf plannen genomineerd, waaronder ook het Amsterdamse World Trade Center.

Het Regenboogpark is een groene wijk in het centrum van Tilburg. Vooral door ernstige bodemverontreiniging was de ontwikkeling van deze locatie complex. De stedenbouwkundige en architectonische inpassing van de 139 woningen in de bestaande stad, oogstte veel lof van de jury. De woningen zijn ontworpen door de Architecten Werkgroep uit Tilburg. De jury had verder bijzondere waardering voor de intensieve samenwerking tussen de gemeente en projectontwikkelaar AM Wonen.

De ULI Europe Award for Excellence Programme is een prijs die dit jaar in Europa voor het eerst is uitgereikt. De ULI (Urban Land Institute) is van oorsprong een Amerikaanse organisatie, die sinds enkele jaren ook in Europa en Azië actief is. Sinds 1979 reikt de ULI in de Verenigde Staten prijzen uit. Als winnaar van een Europe Award dingt het Regenboogpark nu ook mee naar de ULI Global Awards. Die Awards, geldend voor plannen uit de hele wereld, worden in november van dit jaar uitgereikt in New York.