Isolatie

Ethias Arena krijgt akoestische isolatie tegen geluidsoverlast

Er is 1,6 miljoen euro geïnvesteerd in akoestische isolatie voor de evenementenhal Ethias Arena in Hasselt. Daarmee wil de organisator tegemoetkomen aan de eisen van het stadsbestuur en de omwonenden om de geluidsoverlast bij concerten en fuiven sterk te verminderen. Het plaatsen van de isolatie maakt deel uit van een volledige verbouwing die de Sportpaleisgroep momenteel in de Ethias Arena en de Grenslandhallen uitvoert. De akoestische verbeteringen vertegenwoordigen een kostprijs van 1,6 miljoen in het totale budget van 7 miljoen euro.

En dat was nodig, want het beperken van de overlast was een van de criteria die het Hasseltse stadsbestuur in overweging heeft genomen bij het toekennen van de concessie. "De voorbije jaren was namelijk gebleken dat er van omwonenden soms klachten kwamen bij nachtelijke events", zegt schepen Tom Vandeput (CD&V), die ook voorzitter is van de vzw Grenslandhallen. "Om de circa 8 nachtelijke evenementen per jaar voort te kunnen laten plaatsvinden, was het indijken van de lawaaioverlast een absolute noodzaak."

Na een studie door Technum-Tractebel bleek dat vooral de isolatie van het dak aangepakt moest worden om aan de eisen te voldoen. Daarom werd het dak verzwaard en een rotswolisolatie van 8 cm geplaatst. Er is ook een dubbele beplating van 44 mm aangebracht. Bij de voltooiing van de dakwerken, eind augustus, moet het mogelijk zijn om de omwonenden niet langer wakker te houden.

Ook interessant