Enthousiaste jongeren zetten schildersvak in de verf

  BE   14 maart 2014 Bron: Building Heroes
Afgelopen donderdag vond de tweede editie van de nationale actiedag plaats rond het schilderonderwijs in Vlaanderen. Aangezien er nood is aan goed geschoolde schilders, slaan Bouwunie, fvb-ffc Constructiv en IVP terug de handen in elkaar om het imago van het schilderberoep- en onderwijs een positieve boost te geven. "Building Heroes presenteert SOS Schilder Op School" wil jongeren de mooie en interessante facetten van dit beroep leren kennen.

Kamagurka, nationale peter van Building Heroes presenteert SOS Schilder Op School, ontwierp speciaal voor de actie het kunstwerk "Stijl Op School", een knipoog naar het schilderonderwijs en SOS. Dit ontwerp diende als basis voor de colorwall van de leerlingen, een 20m2 muur in alle deelnemende basisscholen.

"Ik ben van thuis uit opgegroeid in verfwinkels en vind het waanzinnig dat een schilder een huis zo kan veranderen. Het is een ongelofelijk belangrijk beroep vandaar dat ik mij volop achter deze actie kan scharen"; aldus Kamagurka.

Kamagurka
Nationale peter Kamagurka & lokale peter Peter Maes (trainer Sporting Lokeren) - Eymardschool Lommel i.s.m. Wico Tio BBO Overpelt

In elke school was er minstens ťťn vakman aanwezig die de actie mee heeft begeleid en de fierheid van het beroep heeft uitgedragen. Daarnaast had ook elke school een meter of peter die de actiedag mee beleefde met de leerlingen. Onder hen waren er ook enkele bekende Vlamingen die zich aan de schilderborstel waagden: Brahim, voetbaltrainer Peter Maes, Hans De Munter, William Sweetlove, Lieven Verstraete, Jeremiah, D-ME ...

Enthousiaste jongeren zetten schildersvak in de verf
Groepsfoto - GBS Het Lo Oevel ism Kogeka 2 Geel

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo