Bedrijfsnieuws

Enfinity verankert duurzame groei in de bedrijfsvoering

Enfinity, internationaal actief in hernieuwbare energie, ontwikkelt, verkoopt en beheert haar duurzame hernieuwbare energiesystemen en installaties door middel van een doorgedreven duurzame bedrijfsvoering. De onderneming behaalt daarbij de normen zoals vastgelegd in het ISO 14001 milieucertificaat en de EMAS-registratie.

Nadat PV Cycle, de Europese koepelorganisatie actief in ophaling en recyclage van fotovoltaïsche panelen, de vestiging van Enfinity in Assenede als officieel Belgisch inzamelpunt voor zonnepanelen erkend heeft, gaat Enfinity nog een stap verder. De onderneming wil in al zijn activiteiten de grootst mogelijke duurzaamheid nastreven. Zulke visie moet vertaald en toegepast zijn in alle bedrijfsprocessen. De certificering met IS0 14001 biedt het ideale kader om Enfinity als bedrijf duurzaam te organiseren en verder te ontwikkelen. De afdeling ‘Quality and Reliability’ zorgt voor de opvolging van de procedures binnen Enfinity zelf.

Het bedrijf engageert zich om in al zijn bedrijfsprocessen alle relevante milieuaspecten alsook de gezondheid en de veiligheid van zijn medewerkers, klanten, aannemers, bezoekers en andere stakeholders te respecteren. Het bedrijf werkt op dagelijkse basis van een gedetailleerd actieplan dat werd vastgelegd in de milieuverklaring, aan concrete milieudoelstellingen zoals het verminderen van stroom –en waterverbruik, de afvalberg, het brandstofverbruik, enz.

“Enfinity wil de beste hernieuwbare energieoplossingen aanbieden en deze toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen op deze planeet,” licht Patrick Decuyper de milieuverklaring van zijn bedrijf toe. “ISO 14001 en EMAS-registratie zijn daarbij voor onze stakeholders de garantie dat we die visie ook daadwerkelijk in de realiteit willen vertalen.”
Build for Life