Verwarming & Sanitair

Energieweekend West-Vlaanderen: De verwarming maakt het verschil

Centrum Duurzaam Bouwen, EOS Oostende, Provincie West-Vlaanderen en Luminus organiseren op 21 en 22 januari 2012 de derde editie van het Energieweekend West-Vlaanderen met als hoofdthema ‘ de verwarming maakt het verschil ’. Plaats van het gebeuren is de Sleuyter Arena in Oostende. De verwarming van een huis is de grootste energieslokop. Hier valt ook het meest te besparen. Door bijvoorbeeld te investeren in een condensatieketel kan tot 30% energie bespaard worden. Dat betekent dat een gemiddeld gezin een energiefactuur ontvangt die € 300 lager ligt per jaar.

De bezoeker vindt op het Energieweekend een rijk aanbod van exposanten rond (na- )isoleren, warmtepompen, condensatieketels, zonnepanelen, schrijnwerk, enz. Er is bovendien een advieseiland waar men antwoord kan krijgen op vragen over energiebesparing, subsidies en het effect op de energiefactuur. In samenwerking met Eos Oostende en de Provincie West-Vlaanderen staan energieadviseurs klaar om algemeen advies te verschaffen.

Bezoekers kunnen ook een gratis quickscan reserveren tijden het energieweekend. Daarbij geven professionals in maximaal 30 minuten een antwoord op concrete vragen over duurzaam bouwen en verbouwen. Een gratis quickscan op het Energieweekend van 21 en 22 januari 2012 kan enkel na afspraak. Reserveren kan bij wonen@west-vlaanderen.be of via 050/403324 met de vermelding ‘Quickscan tijdens het energieweekend’ en naam, telefoonnummer en voorkeurdag.

Onder het motto ‘ De verwarming maakt het verschil’ zijn er ook vijf infosessies verspreid over twee dagen. Passiefhuis Platform vzw behandelt ‘Passief wonen in West-Vlaanderen’, terwijl Eandis het heeft over premies voor Rationeel Energiegebruik (REG). Syntra West onthult de voordelen van de zonneboiler, de condensatieketel en de micro-WKK.

Alle informatie op www.energieweekend.be.
Gratis kaarten zijn te verkrijgen op www.luminus.be/energieweekend