Algemeen

Energiepremie aanvragen in 2014 gaat snel en simpel

Ook in 2014 ondersteunt de Vlaamse overheid een reeks energiezuinige investeringen met een premie. En ook nu staat Eandis klaar voor een vlotte verwerking van alle premie-aanvragen. Wie online aanvraagt, krijgt dit jaar extra snel zijn premie uitbetaald. In 2013 verwerkte Eandis ongeveer 120 000 premie-aanvragen.

Wie bouwplannen heeft of zijn bestaande woning wil renoveren krijgt dankzij de premies een duwtje in de rug. Investeringen in energiezuinigheid helpen bovendien de energiefactuur verlagen en dragen bij tot een beter milieu.

In vergelijking met vorig jaar zijn er in 2014 enkele gunstige wijzigingen:
  • Een nieuwe, hoge 'combi-premie' als u in een bestaande woning tegelijkertijd investeert in nieuwe ramen (met hoogrendementsglas) én muurisolatie.
  • Isolatiepremies, aangevraagd in 2014 zijn niet meer geplafonneerd. U krijgt vanaf nu een premie voor uw volledige dak of muur, en niet alleen voor de eerste 100 m².
  • Het sociaal dakisolatieproject wordt uitgebreid naar huurwoningen met een huurprijs van maximum 450 euro. Bij interesse neemt de huurder of de eigenaar contact op met een projectpromotor. Zodra Eandis de aanvraag goedkeurt, kunt u de dakisolatiewerken laten uitvoeren. De projectpromotor kan de premie van 23 euro/m² recupereren bij Eandis. De verhuurder betaalt enkel een eventueel restbedrag.


Alle info over de premies van 2014 staat op www.eandis.be > Premie aanvragen.

Premies aanvragen kan het snelst via de website van Eandis. Wie zijn premie uiterlijk12 maanden na de factuurdatum online aanvraagt, met ingescande factuur en documenten, ontvangt zijn premie binnen de twee weken. Opgelet: premies kunnen in de loop van het jaar wijzigen. Kijk steeds op de website voor de actuele versie.

Papieren premieformulieren vragen meer verwerkingstijd. Ze kunnen online worden aangevraagd via onze aanvraagtool www.eandis.be/publicatiesbestellen. Daarnaast kunnen ze ook telefonisch worden aangevraagd via het algemene nummer 078 35 35 34 of in de klantenkantoren van Eandis.

Ook interessant


Build for Life