Buitenschrijnwerk

Energiecalculator berekent hoeveel u met nieuwe ramen uitspaart

In een doorsneewoning gaat ongeveer 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Om het energieverbruik in uw woning te verminderen en uw wooncomfort te verhogen, kiest u dus voor hoogrendementsglas, maar ook voor profielen met een hoge thermische isolatiewaarde. De EPB-regelgeving wordt steeds strenger. Vlaanderen stelt nu als U-waarde voor ramen (glas en raamprofielen samen) 2,2 W/m²K voorop, Brussel 2,0 W/m²K en Wallonië 2,5 W/m²K. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte elk uur per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorheen een raam verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie, hoe beperkter het warmteverlies en hoe lager de energiefactuur.

Wil u aan de regelgeving voldoen en uw energiefactuur zien dalen, kies dan voor hoogrendementsbeglazing en houd eveneens rekening met de thermische isolatiecapaciteiten van het raamprofiel. Want zelfs met hoogrendementsbeglazing kan de U-waarde van een venster naargelang van het gekozen profiel sterk variëren.

Een investering die rendeert
Glas en raamprofielen vervangen is een investering die rendeert. U vermindert de CO2-uitstoot en het energieverbruik, verhoogt uw wooncomfort en verbetert het energieprestatiecertificaat - en dus de waarde - van uw woning. Wie nu investeert in nieuwe ramen, kan trouwens nog steeds een beroep doen op diverse premies en op het verlaagd btw-tarief van 6% voor renovatie van woningen ouder dan vijf jaar. Zo is uw investering binnen enkele jaren terugverdiend.

Met de nieuwe energiecalculator op www.deceuninck.be kan u in enkele klikken berekenen hoeveel geld en CO2 u precies zou uitsparen als u uw huidig raamwerk zou vervangen. Duid gewoon uw huistype en uw huidig raamsysteem aan, geef aan op welke manier u uw huis verwarmt, en de energiecalculator becijfert meteen hoeveel minder stookkosten u zal moeten betalen.

De ‘gewone’ meerkamerprofielen in pvc van Deceuninck scoren veel beter dan wat de EPB-eisen nu voorschrijven. Deceuninck Zendow#neo Standaard en Premium doen daar dankzij de toepassing van de unieke Linktrusion-technologie nog een mooie energiebesparende schep bovenop. Via de nieuwe energiecalculator rekent u in één twee drie uit hoeveel u met raamwerk van Deceuninck kan besparen.