Algemeen

Energiebesparing zit in eenvoud: Schüco TipTronic 2008

Bij het handmatig ventileren van ruimtes met behulp van ramen wordt geen optimale uitwisseling van lucht bereikt. Bovendien is de mens niet altijd aanwezig om de ramen te bedienen, waardoor energie verloren gaat. Dit past niet meer in de huidige tijd, waar energie besparing belangrijker is dan ooit.

Schüco TipTronic sluit en opent ramen automatisch. Aan het systeem is een comfortverhogende intelligentie toegevoegd. Hierdoor kan het zowel individueel bediend worden door de gebruiker als op afstand, bijvoorbeeld met een afstandbediening, sensor of transponder. Op deze manier kunt u eenvoudig voor een extra energiebesparing zorgen.

Het TipTronic-systeem kan gecombineerd worden met een Domotica-systeem. Het vormt zo een compleet systeem van gebouwautomatisering, waarmee u bijvoorbeeld kiest voor geringere bedrijfskosten en een toekomst gerichte investering. Het TipTronic-systeem verbindt op zichzelf staande functies met elkaar om ze zo optimaal te benutten, energie te besparen én te winnen.

foto: Het Schüco TipTronic Systeem wordt veelvuldig toegepast. Ook de Meerpaal te houten is uitgevoerd met het TipTronic systeem.
Build for Life