Architectuur

Emma architecten realiseert paviljoen in fort

In het gerenoveerde Fort Diemerdam heeft Emma architecten een paviljoen gerealiseerd. Het gebouw sluit op meerdere wijzen aan bij zijn omgeving.
Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling Amsterdam, is gerenoveerd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers. De bestaande bunkers en het fortwachtershuisje zijn gerestaureerd en het oorspronkelijke plan van taluds en bolwerken is hersteld.

Bescherming
De opdracht was echter ook om het fort toekomst te geven. Emma architecten heeft een paviljoen ontworpen dat als evenementenlocatie dienst kan doen. Het Amsterdamse bureau heeft gezocht naar een manier om tegelijkertijd verleden en toekomst te verbeelden. Het ontwerp moest vooruitgang en bescherming uitdragen.

Paviljoen Puur is verrezen op de plaats van een soldatenonderkomen. De footprint van dit onderkomen kwam bij archeologisch onderzoek tevoorschijn. De historische plattegrond is op deze plek zestig centimeter in de grond gedrukt. Rond deze basis heeft Emma een houten wand geplaatst, die beschermt en het gewenste programma omvat.

Lees verder op Architectenweb.nl