Embuild Vlaanderen hoopt dat nu einde is gekomen aan stikstofsaga

  BE   14 november 2023 Bron: Embuild Vlaanderen
Embuild Vlaanderen hoopt dat nu einde is gekomen aan stikstofsaga
In een eerste reactie is Embuild Vlaanderen tevreden met, en opgelucht over het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vandaag heeft gesloten. De bouwfederatie hoopt dat nu een einde is gekomen aan deze saga en aan de rechtsonzekerheid voor burgers, opdrachtgevers van bouwprojecten en (bouw)ondernemers. Want juridische zekerheid is essentieel om bouwplannen, nieuwe investeringen, jobs en welvaart te vrijwaren en om belangrijke transities te doen slagen.

Hoewel vaak industrie en landbouw worden geciteerd rond het stikstofdossier, gaat het evengoed om nieuwe bouw- en infrastructuurprojecten. Die zijn cruciaal voor de klimaatuitdaging en maatschappelijke noden zoals (hernieuwbare) energie, betaalbaarheid van wonen, mobiliteit enz.

“De facto waren we de afgelopen maanden terecht gekomen in een vergunningenstop. Telkens opnieuw dreigden vonnissen en arresten bouwplannen te blokkeren. Daarom dient het definitieve stikstofkader zo snel mogelijk te worden ingevoerd”, zegt Marc Dillen van Embuild Vlaanderen.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo