Elk raam zijn rolgordijn

17 oktober 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Elk raam zijn rolgordijn
Als we het hebben over raambekleding, dan zijn we nog lang niet uitgepraat. Het is een universum op zich waarvoor u toch maar beste een specialist aanspreekt. Er zijn vele verschillende soorten en uitvoeringen. Wat u ook zoekt, groot of klein, van zwart tot wit, verduisterend of licht doorlatend, rolgordijnen doen het nog steeds erg goed binnen het segment. Maar hoe weet u wat het beste rolgordijn is voor u en uw raam? Wij geven alvast een schot voor de boeg.

Rolgordijnen op maat zijn een traditioneel product welke heel goed te combineren zijn met overgordijnen. U bepaalt zelf de hoeveelheid licht en privacy, omdat rolgordijnen tot op elke gewenste hoogte is af te rollen. Met rolgordijnen kan u voor optimale verduistering kiezen of juist voor transparantie waardoor het licht prachtig gefilterd uw woning binnenstroomt. Licht doseren brengt sfeer in de woning en daarom zijn rolgordijnen ook zo aantrekkelijk. Meer nog rolgordijnen staan in elke woonomgeving van oud tot hedendaags.

Beste plek voor rolgordijnen
foto: Zonnelux

Grote ramen

Vaak wordt de vraag gesteld of rolgordijnen ook geschikt zijn voor grote ramen. En dat kan zeker. Grote ramen maken gebruik van een XL-uitvoering. In de meeste collecties standaard rolgordijnen zijn enorm veel maten voorhanden. Er zijn breedtematen vanaf 40 cm tot 240 cm breed! De maten gaan per 10 cm en soms zelfs 5 cm omhoog. Hierdoor past er voor elk raam een rolgordijn.

Onze stijlen en smaken verschillen, elk mens is nu eenmaal uniek. Voor iedere sfeer en stijl zijn er keuzes te over aan verschillende stoffen. Van eenvoudige unistoffen tot originele dessins, en van luxe geweven varianten tot hypermoderne screenstoffen.

Elektrische bediening

Nog meer extra bedieningsgemak biedt een elektrische bediening. Elektrische bedieningen zijn verkrijgbaar in eenvoudige uitvoeringen door middel van een wandbediening in of opbouw naar afstandsbediening in vele uitvoeringen. Ideaal is elektrische bediening voor raamdecoratie op moeilijk bereikbare plaatsen. Als u omtrent dit alles meer info wenst, dan verklappen wij uitzonderlijk ons geheim. Kijk gewoon eens op Raamdecoratie.com en bij Zonnelux.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo