Bouwmaterialen

Elignia gevelsteencollectie met lineaire en tijdloze look

Elignia gevelsteencollectie met lineaire en tijdloze look
Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, lanceert de gloednieuwe gevelsteencollectie Elignia. Deze nieuwbakken Terca stenen zijn verkrijgbaar in witte en grijze tinten die zorgen voor een harmonisch effect, dat vooral tot uiting komt in architectuur met gebruik van verschillende materialen.

Lineair?

Licht en lijnen zijn de twee woorden die de subtiele kracht van deze baksteen samenvatten. Het elegant uitgepuurde ontwerp en het langwerpige formaat (± 288x90x48 mm) van deze steen leggen alle nadruk op horizontaliteit.

Met haar modern lijnenspel dat veel architecturale vrijheid biedt, is de Elignia collectie de gedroomde keuze voor een puur ontwerp met een zacht ontspannen karakter. Door de stenen te verwerken met een fijne voeg; wordt het horizontale lijnenspel in de gevel extra versterkt.

Links: Architectenteam Verly & Vandecasteele, Gistel - Elignia Arctica Wit
Rechts: Binst Architects + Architectenassociatie Angst & D’hoore, Antwerpen - Elignia Arctica Wit

Organische kleuren

Qua tinten kiest deze baksteen voor een ongerept, ingetogen palet. Wit of grafietgrijs, beide uitvoeringen trekken de kaart van de tijdloosheid die resulteert in een pure architectuur.

Elignia Nebula Grijs - Elignia Arctica Wit

Elignia Nordica Wit - Elignia Magma Grijs

De fijne, licht generfde structuur voegt karakter toe aan elk hedendaags architectuurproject.

De Elignia collectie wordt aangeboden in de tinten Arctica Wit, Nordica Wit, Nebula Grijs en Magma Grijs. Uiteraard kan de collectie alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen. Ga dus zeker even kennismaken met deze nieuwe kleitelg in de showrooms van Wienerberger.