Algemeen

Eerste succesvolle editie SOS Schilder Op School

Gisteren vond voor het eerst de nationale actiedag plaats rond het schilderonderwijs in Vlaanderen, georganiseerd door Bouwunie en IVP. Een eerste editie die nu al voor herhaling vatbaar is.
Aangezien er een schrijnend tekort is aan geschoold personeel in een sector waar nochtans heel wat werkgelegenheid is, organiseerden Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP samen op 15 maart 2012 een nationale actiedag rond het schilderonderwijs in Vlaanderen. Dit onder de titel S.O.S. - Schilder Op School.

Naar aanleiding van het tragische ongeval met de Belgische schoolbus in Zwitserland droegen de kinderen tijdens de actie een rouwband. Om 11u werd in de verschillende scholen bij het starten van de persconferentie een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers. Als blijk van steun voor de kinderen, ouders, familie, vrienden en collega's werden er in de verschillende scholen kaarsen aangestoken.

Samenwerkingen
Voor deze actie sloten de organisatoren samenwerkingsakkoorden af met het alle onderwijsnetten (VVKSO, OVSG & GO!), opleidingsinstanties (FVB-Constructiv), Copagro en radiostation MNM.
De actie wordt ondersteund door het Departement Onderwijs van de Vlaamse Overheid.

S.O.S.
"We willen met deze nationale actiedag het imago van het schildersberoep een positieve boost geven. Dit kan alleen maar door de samenwerking van alle betrokken partijen. We willen hierbij dan ook een oproep doen om zoveel mogelijk actoren achter ons project te scharen en Samen Onze Schouders er onder te plaatsen", aldus IVP en Bouwunie.
Build for Life