Nieuwbouw

Eerste steenlegging stadsvernieuwingsproject Ecodroom

In hartje Geel werd op woensdag 28 september de eerste steen van het stadvernieuwingsproject Ecodroom gelegd. Burgemeester Frans Peeters van de stad Geel gaf hierbij, samen met de projectpartners Van Roey Vastgoed, Vanhout Projects en DMI Vastgoed, het officiële startschot voor de bouw van Ecodroom. Afgelopen weekend kon de site bezocht worden door het grote publiek tijdens de opendeurdagen.

Ecodroom ... een multifunctioneel stadsvernieuwingsproject

Ecodroom is één van de projecten binnen Gheelodroom die Geel een nieuw gezicht geven. Gelegen op enkele stappen van het stadhuis en het gezellige centrum van Geel vormt dit een gedroomde locatie voor wonen en winkelen. Zo wordt een commerciële plint van 1.650 m2 ontwikkeld met ruimte voor diensten en handel. Méér dan 140 appartementen worden ontwikkeld voor een mix van doelgroepen. Publieke functies zoals het nieuwe vredegerecht en de ondergrondse parking vinden hier eveneens een plek. Het project is ontworpen op een E-peil lager dan 55. Ter vergelijking: de huidige norm is E80.

Werken nemen een vliegende start

De voorbereidende werken, zoals het omleggen van de bestaande riolering en nutsleidingen, werden in maart afgerond. Hierna werd gestart met de afbraak van het voormalige zwembad. Heel wat aarde werd verzet bij het uitgraven van de ondergrondse parking. Deze werken nemen enkele maanden in beslag. Ondertussen zijn de werken al in die mate gevorderd dat de ‘eerste steen’ officiëel ingehuldigd kon worden door burgemeester Frans Peeters en de projectpartners.



Reeds 30 % verkocht

De verkoop van de appartementen schoot eveneens uit de startblokken. Op korte tijd werd 30 % van de appartementen verkocht. Geïnterresseerden kunnen kennis komen maken met de mogelijkheden van Ecodroom op de opendeurdagen van 1 en 2 oktober tussen 11u en 16u. Makelaars Vansweevelt en Stef Proost vertellen geïnteresseerde kopers graag meer over Ecodroom.

Wat staat er op stapel de komende maanden?

In het voorjaar van 2012 opent de publieke parking, net op tijd om de bezoekers van de Palmenmarkt te verwelkomen. De bouw van de 53 appartementen, het vredegerecht en de handelsruimten zal twee jaar in beslag nemen en in 2014 opgeleverd worden. In de aansluitende tweede bouwfase wordt het accent gelegd op de ontwikkeling van serviceflats en betaalbaar wonen.



‘Eco’-droom ... met een energiepeil van E55‘

Voor dit project hebben de projectpartners zich geëngageerd voor een duurzame architectuur die zich vertaalt heeft in een zoektocht naar duurzame en energie-efficiënte oplossingen. Dit is minder zichtbaar voor de toevallige passant, maar voor de toekomstige bewoners zal dit ongetwijfeld een zeer opvallende troef zijn. Het project is ontworpen op een E-peil lager dan 55. Ter vergelijking: de huidige norm is E80.