Nieuwbouw

Eerste steenlegging nieuwe burelen Hye-Argex

De eerste officiële steen van de nieuwe burelen van Hye en dochterbedrijf Argex werd gisteren gelegd door de Kruibeekse burgemeester Antoine Denert en de Zwijndrechtse schepen van middenstand en lokale economie Ann Van Damme. De nieuwe burelen, ontwerpen door architectenbureau Jaspers-Eyers en bestaande uit een gelijkvloers en drie verdiepingen - goed voor zo’n 2.500m2 kantoorruimte - zullen worden opgetrokken in panelen gemaakt op basis van Argexkorrels.

Argex en Hye zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot vaste waarden binnen de bedrijfswereld van respectievelijk Kruibeke en Zwijndrecht. Na jaren ‘gescheiden’ te hebben geleefd, hebben moeder- en dochteronderneming besloten om in de toekomst onder eìeìn dak te gaan huizen en dit aan de Kruibeeksesteenweg in Burcht.

Het nieuwe kantoorgebouw zal naast Argex en Hye ook zusterbedrijf Bremcon herbergen en in totaal zullen er ongeveer 250 mensen werken. Momenteel zitten al deze werknemers nog verspreid over de 51 hectare grote site die zich uitstrekt tussen de E17 en de Schelde, veelal zelfs nog in containerbureaus.

Lees verder op Architectura.be