Nieuwbouw

Eerste steen van project Heirhof in Merelbeke gelegd

Belim Bouwteam, dochteronderneming van Groep Huyzentruyt, is sinds kort gestart met de realisatie van de eerste gezinswoningen in het nieuwbouwproject Heirhof langs de Gontrode Heirweg. Tijdens een officiële eerste steenlegging, op donderdag 27 september, gaven burgemeester Filip Thienpont en Voorzitter van de Raad van Bestuur Philippe Huyzentruyt, het symbolische startschot van dit nieuwe project.
De wegenis- en infrastructuurwerken werden onlangs afgerond en op de uitgestrekte vlakte zullen weldra tientallen gezinnen een nieuwe thuis vinden.
De start van de bouwwerken betekent een nieuw straatbeeld: een harmonieus en samenhangend geheel van 42 woningen en 5 appartementen die zich op een bijna natuurlijke wijze integreren in de omgeving.

Een unieke plaats om te wonen en te leven
Heirhof is gelegen aan de groene noordrand van Merelbeke, in de Flora wijk. “Deze ligging is meteen een belangrijke troef”, zegt Eric Hoebeeck, sales en marketing manager van Belim Bouwteam. “Op amper enkele minuten sta je in het commerciële hart van Merelbeke, aan Merelbeke-station of in het centrum van Gent. Bovendien is er een vlotte verbinding met de op- en afritten van de verschillende autosnelwegen.”

“Temidden van een bos werd een leefomgeving gecreëerd met hoge woonkwaliteit en volop ruimte voor ontspanning en vrije tijd.



Heirhof is een gedroomde plek voor jong en oud. Voor jonge gezinnen is het de ideale plek om kinderen te laten opgroeien. Wie zijn kinderen ondertussen het ouderlijke nest heeft zien verlaten, kan zijn huis inruilen voor een compacte, hedendaagse woning in een levendige woonomgeving.” vervolgt Hoebeeck.

Creatieve, gevarieerde architectuur volgens aloude begijnhofstijl
Het project bestaat uit een 40-tal gevarieerde gezinswoningen in zowel gesloten als halfopen bebouwing. De afwisselende bebouwing vindt zijn inspiratie in de oorspronkelijke architectuur van de begijnhoven. De woningen ogen gelijk, maar zijn allemaal verschillend door spitsvondige details.

“Er is tevens een grote diversiteit in bewoonbare oppervlakte. Ruime aandacht ging uit naar compact wonen met een maximale benutting van de beschikbare woonvolumes. Het resultaat zijn doordachte woningontwerpen waarin het aangenaam en comfortabel wonen is.

De woningen hebben 2 of 3 slaapkamers en een garage en zijn voorzien van een ruime zolder die ook tot slaap- of leefruimte kan ingericht worden. Er waren ook 5 appartementen beschikbaar. Die zijn reeds allemaal verkocht.”, aldus nog Eric Hoebeeck.



Verrassend bereikbaar
Betaalbaar wonen werd in dit nieuwbouwproject niet uit het oog verloren. “De woningen in Heirhof zijn reeds beschikbaar vanaf € 219.761 (excl BTW en kosten). Hiervoor wordt de woning sleutel-op-de-deur afgewerkt. Als je weet dat je in deze regio voor die prijs amper een verouderde rijwoning hebt, is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Van de 47 wooneenheden is momenteel 25 % verkocht.” besluit Hoebeeck.