Nieuwbouw

Eerste steen Nederlands/Belgisch project

Maandag werd in het bijzijn van de Vlaamse minister Vandenbroucke de eerstesteenlegging voor het nieuwe pediatriegebouw van het Universitair Ziekenhuis in Gent verricht. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Vlaamse Ar-Te Stabo en het Nederlandse de Jong Gortemaker Algra.

Het gebouw van 15.000 vierkante meter is feitelijk een uitbreiding van de bestaande gebouwen, maar is geconcipieerd als een zelfstandig object. Het heeft zes bouwlagen en een kelder met daarin twee verpleegafdelingen met éénbedskamers met rooming-in faciliteiten, IC-afdeling, staffuncties, uitbreiding OK, uitbreiding radiologieafdeling, CSA en op de begane grond een grote pediatrische polikliniek.

Het gebouw wordt een herkenbaar, vriendelijk en speels gebouw met een onderscheidende vormentaal op een belangrijke plek op de campus. De kwaliteit van de verblijfsomgeving wordt versterkt door het landschap te integreren in het gebouw. Als de uitvoering net zo voorspoedig verloopt als het voortraject zal het gebouw in mei 2011 gereed zijn.