Duurzaam Bouwen

Eerste 'passief' appartementen in Vlaanderen

Nieuwbouwproject ‘PRIMAPASSIVA’ is het eerste appartementsgebouw in Vlaanderen dat voldoet aan de normen van Gecertificeerd Passief wonen. Traditioneel gebouwd maar met uiterst hoge normen betreffende isolatie, luchtdichtheid, ventilatie en temperatuurregeling. Door gebruik te maken van fotovoltaïsche cellen, warmtepompen, ‘super’ isolatie, 3-dubbele beglazing, zonneweringsystemen, regenwaterrecuperatie, enz. behaalt men hier een EPB < E35, een uiterst positief verschil met de huidige normering in nieuwbouw dat een minimale EPB oplegt van < E100. Uw verbruik zal lager liggen dat 15 kWh/m² per jaar.

De bouwheer (UP-construct) en hun architect (Guerissen) beschouwen samen dit project als een grote uitdaging. Ze willen samen ecologisch toedragen aan het milieu, de bewoner van dergelijk appartement 3 keer meer leefcomfort bieden, alsook economisch gezien de bewoner niet langer belasten met torenhoge energiefacturen dankzij het gebruik van zonne-energie en ultra isolatie van de appartementen.

Het grote voordeel! Kopers van dergelijke appartementen worden mede gesubsidieerd door de overheid en verwerven tal van premies op deze aankoop :
  • fiscale aftrek personenbelasting (ieder jaar 830€/jaar gedurende eerstvolgende 10 jaar)
  • eenmalig belastingvoordeel voor milieu energiebesparende maatregelen met gebruik van zonnepanelen : 40% van de aankoopfactuur, gespreid over 3 jaar met een maximum van 3600 €
  • 40% vermindering op de jaarlijkse onroerende voorheffing gedurende 10 jaar
  • Groenestroomcertificaten : installaties in gebruik genomen voor eind 2009 komen in aanmerking voor een productiesteun van 450€ per 1000 kWh opgewekte elektriciteit en dit gedurende 20 jaar vanaf inwerkstelling van de installatie.
Dit eerste passief appartementenproject in Vlaanderen wordt via First Immo aangeboden en telt in totaal drie luxueuze 2-slaapkamer appartementen, voorzien van comfortabele lift, ruime terrassen en die functioneel en hoogwaardig zijn ingericht. Afwerking van keuken, badkamer, vloeren en tegels zijn volledig zelf te bepalen binnen ruim voorziene budgetten. Ondergrondse ruime autostaanplaatsen zijn tevens beschikbaar. Prijzen vanaf € 231.000 (excl. kosten).