Nieuwbouw

Eerste paal Danone Innovation Centre

De eerste paal van het nieuwe Danone Innovation Centre in Utrecht is woensdag geslagen. Dit 20.000 m2 grote innovatiecentrum wordt door OVG ontwikkeld op het Utrecht Science Park (De Uithof), waar wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid worden gecombineerd.

In het gebouw zal Danone de R&D-activiteiten die nu in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië zijn gelokaliseerd, bundelen en de ruimte geven om te groeien. Het nieuwe internationale onderzoekscentrum zal met hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek ondersteuning bieden aan de merken van Danone’s babyvoeding en medische voeding divisies, waaronder Nutricia dat van oudsher sterk met Nederland verbonden is.

Het kantoordeel van het innovatiecentrum, ontworpen door Cepezed, heeft het ontwerpcertificaat Breeam-Excellent behaald.
De engineering en uitvoering is in handen van BAM Utiliteitsbouw uit Utrecht. Danone wordt bij de ontwikkeling bijgestaan door AOS Studley. De oplevering van het project staat gepland voor het tweede kwartaal van 2013.

De Uithof ligt aan de oostkant van de stad direct naast de A28, nabij knooppunt Rijnsweerd. Bij de aansluiting op de A28, vlak naast de locatie voor Danone, wordt nu een P&R-voorziening voor 2000 plaatsen gebouwd. De Uithof is met de directe snelle verbinding naar Utrecht CS ook met openbaar vervoer goed bereikbaar. Een tramverbinding met Utrecht CS is in voorbereiding.


foto's: architectenbureau cepezed b.v.

Ook interessant