Interieur

Nederlandse ambassade Brussel geopend

Koningin Beatrix heeft vorige week officieel het nieuwe onderkomen van de Nederlandse ambassade en de permanente EU-vertegenwoordiging in Brussel geopend. De gezantschappen zijn ondergebracht in een bestaand kantoorgebouw. Het interieur van het gebouw is ontworpen door cepezed.

Na lange tijd in de periferie van Brussel te hebben geresideerd, zijn de Nederlandse ambassade en de permanente EU-vertegenwoordiging nu gehuisvest in het centrum van de stad. De huisvesting betreft een gebouw uit de jaren zeventig. Bij de renovatie is veel gebruik gemaakt van Nederlands design, Nederlandse producten en Nederlandse kunst.

Het gebouw telt negen verdiepingen plus twee ondergrondse parkeerlagen en kreeg enige jaren terug nog nieuwe gevels. Met het ontwerp van cepezed is nu ook het interieur vernieuwd. De gezamenlijke huisvesting van de gezantschappen heeft een vloeroppervlakte van 8.000 vierkante meter.

Het vernieuwde interieur

De bestaande entree van het gebouw is uitgebreid en is nu hoger. Op de begane grond is een vide aangebracht die de etage met de daaronder gelegen verdieping verbindt. Zo is een grote, multifunctionele ruimte gecreëerd waarin het bedrijfsrestaurant is ondergebracht en waarin tevens een lichte, transparante wintertuin is gerealiseerd, grenzend aan de achtergelegen parktuin.

Lees verder op Architectenweb.nl