Algemeen

Eerste Nationaal Bouwdebat op 3 februari in Jaarbeurs Utrecht

Nederland krijgt een Nationaal Bouwdebat. De eerste editie hiervan wordt gehouden op maandag 3 februari 2014 in Media Plaza (Jaarbeurs Utrecht). Verschillende spelers in de bouw bediscussiëren in drie rondes actuele thema's en hot issues. Het Nationaal Bouwdebat wordt georganiseerd door VNU Exhibitions in samenwerking met Cobouw.

Het Nationaal Bouwdebat is een openbaar en transparant discussieplatform dat een bijdrage levert aan vernieuwing van de bouwsector. Het debat kent drie rondes. De eerste ronde is een discussie tussen een panel met opinieleiders uit bouw, vastgoed, beleid, politiek en wetenschap en de zaal over een actueel thema dat op dat moment de gemoederen in politiek en de media bezighoudt.

In de tweede ronde interviewt BNR-Nieuwsradiopresentator Rens de Jong kopstukken uit de bouw, maar ook daar buiten waarmee hij out-of-the-box ideeën bespreekt. De zaal krijgt alle gelegenheid zich in de discussie te mengen. Deze ronde gaat over toekomstgerichte, strategische thema's als 'zijn we klaar voor groei', 'welke financierings- en exploitatiemodellen zijn er om zeven miljoen vierkante meter leegstand aan de pakken' en 'is de bouw aantrekkelijk genoeg om jonge technici aan te trekken'.

De derde ronde staat in het teken van de vraag of er na de crisis daadwerkelijk veranderingen zullen optreden die de sector broodnodig zullen vernieuwen. Ook hier weer gaat een panel met opinieleiders in discussie met de zaal en vice versa.

Het Nationaal Bouwdebat wordt jaarlijks georganiseerd. De tweede editie staat gepland tijdens de Week van de Bouw in februari 2015. Tijdens deze week worden gelijktijdig de BouwBeurs, Material Xperience, Gevel, Renovatie, Het Vakman Event, Interior Innovations en het Transformatie Festival gehouden.

Ook interessant


Build for Life