Second Home

Een tweede huis in België. Een investering binnen bereik

Voor Anja en Alain was het duidelijk, hun 2de woning diende niet te ver te liggen zodat alles op rijafstand bleef.
“Jaarlijks gaan we met vakantie naar Spanje” zegt Anja die daar altijd haar tante bezoekt en daar groeide ons idee om een tweede huis te kopen. “Mijn tante probeerde ons nog te overtuigen om in haar omgeving in Spanje iets te kopen, maar daar hebben we snel van afgezien”.

Limburg, een verademing.
Met opa en oma gingen we regelmatig een weekendje naar een vakantiepark in Limburg en hier is het idee gegroeid om een vakantiewoning te kopen. We wonen zelf aan de kust, maar naar Limburg gaan is en blijft een verademing. De rust, het groen, de vriendelijkheid van de mensen … als we al van een verliefdheid konden spreken, dan waren we nu op slag verloofd.

Voor Alain en Anja was het belangrijk dat zij na een drukke werkweek tot rust konden komen, ook omdat zij beiden een zelfstandige activiteit uitoefenen.
Na een kort verblijf op Park Molenheide kwam alles in een stroomversnelling en werd binnen een periode van 3 maanden alles concreet.

Bouwproces
“Het hele bouwproces hebben we vanaf het begin meegemaakt” zegt Alain en dat vonden we ook wel fijn. Het wordt uiteindelijk ook echt ons huis, omdat we het niet willen gaan verhuren en ons tweede huis willen bezoeken wanneer we dit zelf willen. “Onze keuze viel op het type Mundo, gelegen op het exclusiever gedeelte binnen Park Molenheide. Na verschillende gesprekken met de makelaar over de ligging hebben we uiteindelijk een optie genomen op huis naast het water. De makelaar, Luc, zei nog tegen ons dat het één van de mooiste plekjes op Molenheide ging worden en we moeten hem bij ieder bezoek meer en meer gelijk geven”.

“Vervolgens hebben we een optie genomen en zijn we naar onze bank gestapt om een deel van de woning te financieren. Op geen enkel moment is er echter vanwege de makelaar druk geweest om tot een definitieve overeenkomst over te gaan en dat vonden we heel prettig. Hierdoor kregen we meteen een heel goed vertrouwen in Molenheide. Voor de uiteindelijke afhandeling en het tekenen van alle documenten is Luc zelfs bij ons thuis geweest omdat we niet meer tijdig voor onze vakantie op zijn kantoor geraakten om alles te regelen.Hij had zelfs een fles champagne voor ons bij” !

In augustus 2011 hebben we de sleutel van onze woning ontvangen en zijn we begonnen met de inrichting. De mensen van Molenheide hadden zelfs een container aan de woning geplaatst om al het verpakkingsmateriaal netjes op te bergen. Van service en vriendelijkheid gesproken!
Wij proberen alle schoolvakanties in ons huisje te zijn en af en toe ook tijdens een weekendje. Opa en oma komen ook zoveel mogelijk met ons mee en ik denk dat ze stilletjes ook wel dromen van hun plekje hier.

Zomer 2012
Voor het eerst zijn we niet naar Spanje met vakantie gegaan maar hebben we 2 weken in ons huisje doorgebracht. Het was fantastisch!
De eerste dagen was het weer ietsje minder maar toch nog zonnig en daarna hebben we hele hete dagen gehad. Het is waar wat men zegt : in Limburg is het altijd wat warmer. De omgeving leren we bij ieder bezoek beter kennen : Hasselt, Genk, Bokrijk, Maaseik en het fietsroutenetwerk uiteraard. Dagelijks ben ik gaan fietsen zegt Alain en ik word er zo ontspannen van, onvoorstelbaar. Maar ook de faciliteiten van het Park zijn schitterend. Onze zoon gaat dagelijks naar het zwembad of neemt deel aan één van de activiteiten. Als we geen zin hebben om te koken gaan we iets eten in één van de vele mogelijkheden op het Park en ’s avonds gaan we al eens een ijsje halen aan de brasserie. Ze beginnen ons hier al een beetjete kennen op het Park en dat vinden we heel leuk, ongedwongen in een hele familiale sfeer. Af en toe nodigen we wat vrienden uit en zij staan allemaal versteld van onze woning in het GROEN zoals ze het hier zeggen.
Onze tante, uit Spanje, komt in de Kerstvakantie naar België en kan dan ook eens kennismaken met ons plekje.Voor ons geen zomer in Spanje meer, zegt Alain. We zien er al naar uit om terug te komen naar Molenheide.

Oh ja, en Luc houdt altijd zijn woord zegt Anja want hij had ons beloofd dat hij eens een barbecue kwam doen bij ons en dat heeft hij tijdens onze vakantie ook gedaan.