Tuin

Een tuinhuis: kleurrijk of liever naturel?

Niemand zal betwisten dat een tuinhuis uiterst praktisch is en heel wat extra opbergruimte biedt. Maar is een tuinhuis ook mooi om naar te kijken? Na montage mag een tuinhuis dan uiterst netjes ogen, al snel vervaalt die frisse houtlook… Een gepaste bescherming is dus essentieel. Hiervoor heb je een ruime keuze aan mogelijkheden. Wil je beschermen zonder aan de natuurlijke aanblik van het hout te raken, of vrolijk je de tuin liever op met trendy kleurtjes? V33 stelt twee lazuren voor die speciaal werden ontwikkeld voor tuinhuizen. Je hoeft dan enkel nog te kiezen tussen natuurlijke tinten en trendy kleuren!

Lazuur Tuinhuis – Houttinten: een tuinhuis in natuurlijke kleuren

‘Lazuur Tuinhuis – Houttinten’ van V33 biedt een discrete bescherming. Lazuur is een microporeuze film die wordt aangebracht op het hout om het naargelang de voorkeur van de gebruiker een ‘kleurloze’ of ‘houtkleurige’ transparante bescherming te bieden. Dankzij de sterke weerstand tegen zon, regen en wind is het hout zo gewapend tegen de tand des tijds. Nadat je het hout snel hebt gladgemaakt met schuurpapier, kan je gemakkelijk een nieuwe laag lazuur aanbrengen, zonder dat je het hout eerst moet schuren of afbijten. Voortaan hebt je dus geen excuus meer om je tuinhuis niet regelmatig te onderhouden of te verfraaien.

Lazuur Tuinhuis Color: laat je tuinhuis spreken met kleur!

Liefhebbers van kleur zullen hun hart ophalen bij deze ‘Lazuur Tuinhuis Color’. De 10 trendy kleuren bieden een ondoorzichtige bescherming die imperfecties in het hout volledig verhult en je tuin bovendien nieuw leven inblaast. Je tuinhuis krijgt zo een nieuwe look én is meer bestand. De beschermende film op basis van microdeeltjes van was blokkeert water, vocht en uv-stralen, de gezworen vijanden van hout.

Deze ecologische lazuur werd gemaakt met water (en geen solventen) en verspreidt dus geen geuren of giftige dampen. Nog een voordeel: dankzij zijn grote dekkende vermogen kan je de lazuur probleemloos gebruiken op nieuw, al geschilderd of gelazuurd hout. Je tuinhuis ziet er in een handomdraai weer fris en levendig uit.

Lazuur Tuinhuis Houttinten
- Verkrijgbaar in pot van 0,75 l (voor 9 m2) – prijs: € 15,99
2,5 l (voor 30 m2) – prijs: € 48,99
- Kleuren: kleurloos, gouden eik, midden eik, lichte eik, ebben, Mahonie, Meranti, Noorse den, noten en kastanje.
- Voor alle buitenhouttypes, behalve Iroko en Moabi

Lazuur Tuinhuis Color
- Verkrijgbaar in pot van 0,75 l (voor 9 m2) – prijs: € 17,25
2,5 l (voor 30 m2) – prijs: € 50,95
- Kleuren: Ice White, Salar Grey, Pure Everest, Moonstone, Bizon, Windstorm, Grey Blue, Desert, Indian Make Up en Garden.
- Voor alle buitenhouttypes