Een studio huren, of toch maar beter een appartement?

  BE   Bron: Studio - Logic-Immo
Overweeg je om een studio te huren? Of twijfel je nog tussen een studio of een appartement? Beiden bieden een pak voordelen, maar aan elke optie zijn natuurlijk ook nadelen verbonden. Dat maakt de keuze er niet eenvoudiger op. Is een studio huren iets voor jou of kies je toch beter voor een appartement? Ontdek het snel! Er bestaan enkele grote verschillen tussen studio’s en appartementen. De belangrijkste zijn de huurprijs, de oppervlakte en het aantal kamers. Deze factoren moet je dus zeker overwegen wanneer je twijfelt om een appartement of studio te huren.

Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de huurprijs

Een gemiddeld appartement in Vlaanderen is 70 vierkante meter groot. Natuurlijk bestaan er appartementen en studio’s in verschillende maten, maar in de meeste gevallen blijft de oppervlakte van een studio toch een pak kleiner dan die van een appartement. Dat brengt natuurlijk wel wat beperkingen met zich mee. Wie veel ruimte nodig heeft, gaat dus maar beter voor een appartement. Het voordeel van een studio is dan weer de prijs. Voor een appartement betaal je gemiddeld 740 euro huur, terwijl een studio huren een veel minder grote hap uit je budget neemt.

De meeste studio’s zijn gelegen in stadscentra. Wie dus graag op een centrale locatie in de stad woont, doet er goed aan om een studio te huren. Een ander voordeel van studio’s is dat je vaak de mogelijkheid krijgt om deze bemeubeld te huren. Zo hoef je zelf geen eigen meubels aan te schaffen en bespaar je bovendien verhuiskosten!

Hoeveel privacy heb je nodig?

Denk je eraan om als koppel of met vrienden een studio te huren? De huurprijs delen is natuurlijk zeer voordelig, maar hou er wel rekening mee dat je weinig privacy zal hebben. Permanent in dezelfde ruimte vertoeven, is niet voor iedereen even eenvoudig. Jij wil naar bed, je huisgenoot kijkt liever nog televisie… Het zijn dit soort kleine ergernissen waarmee je rekening moet houden. Wie dit niet ziet zitten kiest beter voor appartement: duurder, maar meer privacy.

Een studio huren, of toch maar beter een appartement?

Belangrijke factor: het aantal kamers

Een belangrijk verschil tussen een appartement en een studio is het aantal kamers. Appartementen zijn er in alle groottes: één, twee, drie, vier,… slaapkamers, het kan allemaal. Natuurlijk stijgt de huurprijs wel naarmate het appartement over meer kamers beschikt, dus hou rekening met je budget. Een studio huren is een pak goedkoper, maar in dat geval woon je natuurlijk wel in één grote kamer.

Wanneer een studio huren?

Een studio huren is de beste oplossing voor wie graag op een centrale locatie woont en niet te veel huur wil betalen. Het grote nadeel is het gebrek aan verschillende kamers. Gelukkig kan je een studio slim inrichten, om zo toch privacy te creëren. Dat doe je door grote meubels zoals boekenkasten als scheiding te gebruiken, om zo je studio op te delen in verschillende ruimtes. Vind je het niet leuk wanneer gasten je bed of je rommel kunnen zien? Plaats dan gewoon een trendy kamerscherm of hang een gordijn op. Zo wordt een studio huren ook een optie voor wie op privacy gesteld is!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo