Duurzaam Bouwen

Een nieuwe woning bouwen in een paar dagen? Het kan!

Een nieuwe woning bouwen in een paar dagen? Het kan!
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Een woning in enkele dagen produceren… maar dit is mogelijk. Ken jij Unbrick al? Zij produceren een volledig modulair ontwikkelde woning in een aantal dagen die ook gemonteerd wordt op locatie. Meer weten? Lees snel verder.

#1. Slimmer, sneller, duurzamer

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Het is belangrijker dan ooit en daarom is het goed om ook te kijken naar duurzaam leven in en rond het huis. Het bouwen van een huis is daarom het begin van dit proces. Bij Unbrick weten ze als geen ander hoe zij dit het beste moeten aanpakken. Unbrick is een ontwikkelaar van duurzame woningen en investeerder in de toekomst. Zij zijn ervan overtuigd dat het ontwikkelen van woningen duurzamer, sneller en slimmer kan. Hoe precies? Door omdenken, heilige huisjes ter discussie te stellen en innovatie te omhelzen.

Een nieuwe woning bouwen in een paar dagen? Het kan!

#2. Even wat anders

Wat leuk is om te weten, is dat de woningen van Unbrick niet worden ontwikkeld in de ‘standaard’ BIM software, maar in CATIA. Dit is een 3D software die normaal gebruikt wordt voor de productie van raketten en vliegtuigen! Dit is vector-based software, waarmee zij de details kunnen vergroten en daarom eventuele fouten, transport, restafval en communicatie kunnen beperken met wel 80%.

#3. Bouwen en monteren

In hun eigen productie omgeving kunnen zij zelf de condities bepalen en zo efficiënt mogelijk omgaan met de materialen en de uren. De prefab componenten doen dienst als lego-blokken en die laten zij dan op locatie in elkaar klikken. Daarnaast produceren zij met een ongekende snelheid. Wanneer de ene woning in elkaar wordt gezet, wordt de andere alweer ontwikkeld.

#4. Weinig onderhoud

Niet alleen heb je binnen no-time een duurzame (vakantie)woning, maar je hebt ook in de toekomst geen schilderwerk of stucwerk dat moet worden gedaan in huis. Dit is ideaal, scheelt tijd én geld. Daarnaast heb zonnepanelen die meer stroom opwekken dan dat je verbruikt. Dit is daarom een win-win situatie, je hebt minder onderhoudt en verdient geld aan de zonnestralen!

#5. Ruimte genoeg

Waarschijnlijk ben je nu wel benieuwd naar hoe groot zo’n huis dan precies is? De Unbrick One is bijvoorbeeld een zespersoons en een vierpersoons versie. Deze zijn erg ruim! Model 6 met een BVO van 182 m2 en model 4 met een BVO van 115 m2. Beide huizen hebben openslaande deuren, ruime kamers, slimme domotica en een houten leefklimaat.

Zo’n prachtig huis is dus geschikt als vakantiewoning waar jij heerlijk tot rust kunt komen of zelfs als primaire woning perfect. Meer informatie over modulair bouwen? Bekijk deze pagina en lees er meer over.

Ook interessant