Algemeen

Een financiële architect: een uniek concept in België

Wanneer het gaat over “vermogensbeheer” denkt men meteen aan het “grote geld”. En dat is ook vaak zo. Advisers & Partners bewijst nu dat voortaan iedereen zijn bezittingen op een optimale manier kan beheren. Iedereen die de aankoop overweegt van vastgoed en/of een herfinanciering van kredieten voor een waarde van minstens 100.000 EUR kan gebruik maken van de adviezen van Advisers & Partners om zijn vermogen aan te leggen, te behouden en over te dragen.

De aanpak van Advisers & Partners is nieuw en uniek in België. Dit Anglo-saksische concept is al geruime tijd ingeburgerd in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Het is bedoeld om voor de aankoop van vastgoed een volledige balans op te maken van het vermogen van de kandidaat-lener(s). Dat stemt overeen met de boekhoudkundige balans van een onderneming maar dan aangepast aan het vermogen van een gezin of een individuele investeerder. Men houdt dus rekening met alle privé-aspecten die een rol spelen bij de aankoop van een goed: persoonlijke situatie, werk, gezin, financiële toestand, fiscale situatie en de vastgoedbezittingen van de klant evenals alles wat betrekking heeft op verzekeringen, sociale zekerheid, pensioen, successierechten, enz. Na het opstellen van deze vermogensbalans die elk element van de situatie van een klant weergeeft, gaat Advisers & Partners tewerk als een “financiële architect” die een constructie op maat ontwerpt voor een hypothecair krediet waarbij men alle parameters voor vermogensoptimalisatie, aangepast aan de situatie van de klant, in aanmerking neemt.

Zo kan het bedrag van de successierechten die op het beoogde vastgoed betaald moeten worden door de erfgenamen in geval van overlijden van de ontlener(s) volledig gedekt worden in de kredietconstructie. Ook de overlijdensverzekeringen kunnen in de constructie worden opgenomen, dan kost het veel minder dan een maandelijkse of jaarlijkse verzekeringspremie. Ook de erelonen van Advisers & Partners zijn voorzien in de kredietopbouw zodat de klant de kost van het advies gedurende de looptijd van het krediet kan afbetalen zonder dat hij daarvoor bijkomend kapitaal moet voorzien.

In tegenstelling tot de banken en kredietmakelaars die zich beperken tot het verkopen van kredieten ligt de originaliteit van Advisers & Partners in het feit dat het bedrijf instaat voor een degelijke begeleiding gedurende de hele looptijd van het krediet. Ieder jaar maken de adviseurs van Advisers & Partners een stand van zaken op en eventueel passen ze de strategie van het project daaraan aan. Bovendien levert Advisers & Partners onafhankelijk advies waardoor de klant behoed blijft voor belangenconflicten met een financiële instelling of andere dienstverleners.

Deze globale aanpak die Advisers & Partners hanteert, biedt talrijke voordelen. De verschillende aspecten van het leven (huis, werk, auto, enz.) worden als één geheel beschouwd waarvan alle elementen met elkaar in verband staan. Door deze verschillende aspecten samen te brengen, kan men tot interessante oplossingen komen en substantiële winsten boeken op financieel en fiscaal vlak.

Heel wat gezinnen raken verdwaald in de jungle van fiscale, bank- en vastgoedprocedures of hebben eenvoudigweg niet voldoende tijd om deze niet te verwaarlozen delicate transacties te beheren. Advisers & Partners zorgt voor alles en stelt een globaal plan op dat het interessantste is op financieel niveau en op lange termijn.

Bij Advisers & Partners geniet u van adviezen die voortdurend uw vermogen optimaliseren. Wilt u een overzicht van alles wat Advisers & Partners voor u kan doen? Ga dan naar Batibouw, Paleis 8, stand 148 voor een gratis simulatie. Bovendien organiseert Advisers & Partners tijdens het salon een wedstrijd waarbij een Porsche te winnen valt!
Build for Life