Een energiezuinige cv-haard die de hele woning verwarmt

  BE   7 februari 2011 Bron: DDG
Het Belgische bedrijf DDG brengt een gloednieuwe cv-haard op de markt: de ECO-PLANUS. CV-haarden zijn kachels of inbouwhaarden die aangesloten worden op de centrale verwarming. De ECO-PLANUS levert niet alleen gezelligheid, warmte en vlammenspel, maar verwarmt ook de hele woning. Bovendien is hij uiterst zuinig en milieuvriendelijk.
De ECO-PLANUS van DDG is een voorloper op de algemene trend in Europa naar milieuvriendelijke verwarming van kleinere, compacte en beter geïsoleerde woningen.

“Het principe is eenvoudig. In een houtkachel wordt een spiraal aangebracht. Dat systeem sluit je aan op de waterleiding van de centrale verwarming. Zo verwarm je met een kachel of haard een volledige woning. En het gezellige vlammenspel, dat krijg je er gratis bij.” vertelt ingenieur en zaakvoerder Daniël De Glas.

Rendement van hoger dan 80 procent.

De ECO-PLANUS is eenvoudig en tegelijk goed doordacht. Want deze cv-haarden branden op alle vaste brandstoffen zoals hout, steenkool, cokes en futurex. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen afhankelijk van de decoratieve wensen van de klant en de mogelijkheden van de ruimte.

Met de ECO-PLANUS is er geen warmteverlies en dus ook geen energieverspilling. Door de hogere verbrandingstemperatuur haalt deze hydroconvector een rendement dat hoger dan 80 procent ligt. De kachel verdeelt de warmte optimaal tussen directe stralingswarmte (1/3de) en de warmte voor de centrale verwarming (2/3de).

Kenmerken

* totaal nom.vermogen: 10,4 – 18 kW
* straling (1/3): 4,1 – 6 kW / waterzijdig (2/3): 6,3 – 12 kW
* mooi design / strak voorfront
* sterk geïsoleerd in de dubbele wand
* hogere verbrandingstemperaturen en optimale recuperatie met 4 lagen spiralen bovenaan. Dit resulteert in uitstekende emissiewaarden en rendementen.

* Afmetingen: B 560 x H 1085 x D 478 mm
* Belgische prijs: € 3950 (excl. toebehoren en BTW) brutoprijs

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo