Vastgoed

Een boerderij kopen: iets voor jou?

Wat zijn de voor- en nadelen van wonen op het platteland? Wil je graag wonen in het groen? Droom je van rust en authenticiteit? Ruik je liever koeienmest dan uitlaatgassen? Dan is een boerderij kopen misschien wel iets voor jou. Twijfel je nog? Voor jou zetten we de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van een boerderij kopen

Rust en ontspanning: dat is voor veel mensen een reden om van een boerderij te dromen. Geen files of overlast van de buren, wie wil dat nu niet? Maar dat is niet het enige voordeel:
  • In de stad liggen de vastgoedprijzen een stuk hoger dan daarbuiten. Op het platteland krijg je dus meer huis voor je geld.
  • Op een boerderij heb je vaak een groot stuk grond. Fantastisch als je dus graag buiten leeft.
  • Ook voor kinderen is wonen op een boerderij erg leuk. Heel de dag lekker buitenspelen en ravotten, heerlijk!
  • Hoewel de grote hoeveelheid grond vaak de belangrijkste motivatie is om een boerderij te kopen, denken veel mensen toch ook snel aan vee. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het de mogelijkheden van het platteland.

Nadelen van een boerderij kopen

Het plattelandsleven heeft dus allerlei voordelen. Maar voordat je vol enthousiasme je boerenoveralls aantrekt, denk je best nog even over de nadelen van een boerderij:
  • Een boerderij heeft vaak meer behoefte aan renovatie dan een nieuwbouwhuis. Hoewel de aankoopprijs op het platteland over het algemeen wat lager ligt, komen er vaak nog wel wat kosten bovenop.
  • Je hebt overal een auto voor nodig, want op het platteland is de verbinding met het openbaar vervoer meestal niet zo goed.
  • Voor kinderen is het boerderijleven dan wel heel leuk, als ze wat ouder worden waarderen ze het misschien al minder. Voor tieners is het namelijk moeilijker om af te spreken met vrienden of uit te gaan als ze zo ver van iedereen wonen.

Ook interessant