Zwembaden en (zwem)vijvers

E.S.T.I.D.A realiseert interieur sauna en beauty Devarana

E.S.T.I.D.A in Amsterdam heeft onlangs het interieur van sauna en beauty Devarana in Den Bosch voltooid. Dit 5.000m2 grote complex omvat niet minder dan 25 verschillende sauna- en wellness faciliteiten, 5 verschillende rustruimtes, binnen- en buitenzwembaden, 5 horeca gelegenheden, een full service beautycenter en bijkomende faciliteiten zoals kleedkamers, vergaderfaciliteiten en een bioscoop. Iedere ruimte heeft een eigen interieurthema dat tot in detail is uitgewerkt. Art director Michel Ruijgrok: “Door zijn omvang, de combinatie van uitzonderlijke sauna en beauty faciliteiten, en het adembenemende interieur is een uniek complex ontstaan, met on-Nederlandse allure’.

Interieur concept

De betekenis van Deverana ‘Garden of Heaven’ in Sanskriet, in combinatie met de Oosterse herkomst van de wellness cultuur, is de inspiratie geweest voor het interieurontwerp.

Binnen de verschillende ruimtes zijn de kleurtonen dicht bij elkaar gehouden en de Oosterse Zen sfeer is in alle ruimtes subtiel doorgevoerd. Dit maakt dat ondanks de verschillende sferen en faciliteiten een onverwacht rustig totaalbeeld is gecreëerd. Het centrale binnenzwembad vormt met een overdaad aan kleur en indrukken, mozaïeken van koikarpers en draken, sterrenhemelplafond en transparante flatscreen projectie, een bewust gekozen contrast.

In het complex is aan de buitenruimtes net zoveel aandacht besteed als aan de binnenzijde. De tuin is aangelegd met volwassen beplanting en biedt onder andere een compleet saunadorp, een rotstuin met een forellenbeek, en een koikarpervijver.