Algemeen

Dwangsom om op hippodroom te blijven wonen

Een vrouw die in 1998 door wijlen Aimé Desimpel werd gevraagd om van de hippodroom in Waregem naar de hippodroom in Oostende te verhuizen, gaat de Brugse rechter in kort geding vragen een dwangsom van 2.500 euro op te leggen aan de Koninklijke Renvereniging Oostende. Ze wil namelijk niet langer worden weggepest.

N.P. verhuisde naar Oostende om er op vraag van oud-volksvertegenwoordiger Desimpel het Museum van het Paard op te starten. De Renvereniging wil de renbaan echter omvormen tot een golfterrein.

Huurovereenkomst tot 2007
Op 26 augustus 1998 verkreeg de vrouw een huurovereenkomst voor het klein kasteeltje op de hippodroom. Die huurovereenkomst loopt pas af op 31 augustus 2007, maar sinds het najaar van 2004 wordt de vrouw naar eigen zeggen echter weggepest. Daarbij wordt volgens haar geen geweld geschuwd. Als gevolg van dat geweld brak de vrouw op 28 oktober haar hand.

Sinds 17 oktober begon de renvereniging met de verwijdering van de omheining van de weide waar het paard van de vrouw staat. Die weide werd haar destijds door wijlen Aimé Desimpel ter beschikking gesteld. Daarenboven zou de weide met een giftig product zijn bewerkt waardoor het paard van de vrouw nu op stal moet.

Stalkosten en algemene schadevergoeding
De vrouw vraagt van de rechter in kort geding dat de nv een verbod wordt opgelegd om haar als huurster nog te storen. Daarnaast eist ze de teruggave van het weiland in de oorspronkelijke staat. Om dat te bekomen vordert ze een dwangsom van 2.500 euro per dag vertraging. Ze vraagt de rechter voorts om de nv te veroordelen tot de stalkosten voor haar paard, die intussen oplopen tot 5.000 euro. Daarboven eist ze ook nog 5.000 euro algemene schadevergoeding.

De partijen krijgen twee weken de tijd om hun conclusies uit te wisselen. De zaak wordt op 23 november terug opgeroepen.
Build for Life