Interieur

Duurzame tapijttegels op de Milan Design Week

InterfaceFLOR, wereldwijd marktleider in de productie van modulaire vloeren, heeft op de Milan Design Week (14 – 19 april 2010) laten zien hoe duurzaamheid een inspiratiebron voor innovatie in design kan zijn.

Dit jaar is InterfaceFLOR technisch sponsor van de expositie Full Steam ahead for Sustainability in de Fabbrica del Vapore aan de Via Procaccini. De expositie is gehouden in een prachtige ruimte waar een selectie van InterfaceFLOR-producten te zien was. De heldere, levendige vormen van de Duet -tapijttegels worden aangevuld door lichtgroene tegelvlakken uit de Sherbet Fizz-range. De rug van deze innovatieve collectie tegels met lussenpool is voor een groot deel gemaakt van gerecyclede materialen. Ook producten uit de Palette Stripe-collectie, waarbij gebruik is gemaakt van gerecycled garen en een deels gerecyclede backing, waren hier te zien. Doordat dit tapijt willekeurig kan worden gelegd, is Palette Stripe een van de duurzaamste tapijttegels uit de Palette-collectie.

InterfaceFLOR heeft ook deelgenomen aan Ecodesign and bio-construction creating sustainability op in het Ciak-theater. Centraal thema tijdens dit evenement was de behoefte aan innovatief design en oplossingen in de bouw die tot duurzaamheid leiden. InterfaceFLOR deed mee met een spannende display die bezoekers meer informatie biedt over het bedrijf, dat een wereldwijde leider is op het gebied van duurzaamheid, en over de inspanningen van het bedrijf om de impact op het milieu te elimineren. Ook wel bekend als Mission Zero.