Verbouwen

Duurzame ingreep Amsterdam Arena van start

Maandag is het startsein gegeven voor de grootste ingreep van de Amsterdam ArenA sinds de opening in 1996. Het hoofdgebouw wordt gemoderniseerd en verduurzaamd. Vanaf volgend jaar zomer moet de doelstelling van een klimaatneutraal stadion (in 2015) voor de helft zijn gerealiseerd.

Met de ingreep moeten de toegankelijkheid, veiligheid en interne logistiek van het gebouw achter de hoofdtribune worden verbeterd. “Extra liften en roltrappen zijn in het plan opgenomen in een centraal gelegen nieuwe kern in het hart van het gebouw en er komt een inpandige verbinding tussen het Hoofdgebouw en Entreegebouw. Verkeersgebieden zullen aanzienlijk worden verruimd”, meldt de organisatie achter de ArenA.

Ook zullen de hospitalityruimtes in het gebouw worden uitgebreid en verbeterd. Belangrijkste ingreep is echter de verduurzaming. Zo worden de installatietechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Ook hoeft er na de verbouwing minder verwarmd en gekoeld te worden.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant